0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Pisztrángot és csukát hoz a húsvéti nyúl a horgászoknak

Jó hír a ragadozóhalak szerelmeseinek, hogy a húsvéti hosszú hétvégén újra kifogható a csuka és a sebes pisztráng. Továbbra is tart azonban a balin, a sügér, a fogassüllő és a kősüllő fajlagos tilalmi ideje, ezért esetükben a fogási tilalom betartására ügyelni kell!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a halászok és horgászok figyelmét, hogy a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet szerint március 29-én – csütörtök – éjfélkor véget ér a csuka és a sebes pisztráng fajlagos tilalmi ideje, így a március 30-án kezdődő, négynapos hosszú hétvégén már újra kifogható mindkét ragadozóhalunk.

Fontos tudni, hogy továbbra is érvényben van a balin, a sügér, a fogassüllő és a kősüllő fajlagos tilalmi ideje, ezért ezen halfajok kifogása változatlanul tilos!

Jogosulatlan halászattal, horgászattal kapcsolatos, illetve az Állami Halőri Szolgálat feladatvégzését érintő bejelentésüket az alábbi e-mail címen tehetik meg: allamihalor@nebih.gov.hu

A bejelentéshez az alábbi adatok megadását kérjük:

  • Megye, település, vízterület (lehetőség szerint pontos, víztérkód) megnevezése
  • Bejelentő neve (nem kötelező)
  • Címe (nem kötelező)
  • Elérhetősége (telefon, e-mail cím) (nem kötelező)
  • Bejelentett adatok megadása (ki, hol, mikor, mit?)

 

Forrás: Nébih