0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Újabb együttműködési megállapodást írt alá a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport

Március 28-án újabb, egy évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) elnöke és dr. Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója.

A felek által 2017-ben aláírt első együttműködési megállapodás tapasztalatai megerősítették a feleket abban, hogy a magyar mezőgazdaság számára kiemelten fontosak a tudatos, az ágazat hosszú távú igényeire megfelelő megoldásokat kínáló képzési programok, valamint a kiszámítható pénzügyi szolgáltatások. A MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport fontosnak tartja, hogy az aláírt újabb megállapodásuk a már megkezdett hatékony és értékteremtő közös munka folytatása legyen, amely a tavalyihoz hasonló változatos eseményekkel és szakmai programokkal valósul meg.

A 2017-ben megkötött megállapodásuk alapján az MKB Pénzügyi Csoport és a MEGFOSZ közös standdal, egységes stratégia mentén mutatkozott be az érdeklődőknek az elmúlt 12 hónap két meghatározó agráreseményén, a budapesti AgrárgépShow-n, valamint a Mezőfalván megrendezett I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalván.

A tavaly megrendezett „Legyél Te is Mezőgépész!” program keretében az MKB Bank munkatársai 19 szakiskolában, közel 1000 diák számára tartottak pénzügyi tudatosságra nevelő előadásokat. A „Pályaválasztási Napok” alkalmával a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport az ország 27 középiskolájában, több mint 5000 fiatalnak mutatta be közösen az agrárszektorban rejlő lehetőségeket.

Az MKB Bank által is támogatott, mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos középiskolások számára, a MEGFOSZ és az Agro Napló által közösen szervezett és harmadik alkalommal megrendezett „MezőgépÉSZek” vetélkedőre az ország 22 középiskolájából 38 csapat, közel 200 diákkal nevezett.

A most aláírt szerződés értelmében az MKB Pénzügyi Csoport a MEGFOSZ részére továbbra is biztosítja a működéshez és a fejlesztésekhez szükséges anyagi forrásokat. Az MKB Pénzügyi Csoport kiemelt figyelmet fordít azon tevékenységek, ágazatok finanszírozására, amelyek az agrár- és élelmiszerpolitika fejlesztési célkitűzései között szerepelnek. A MEGFOSZ célja a tagjai versenyképességének támogatása, valamint releváns tagi szolgáltatások biztosítása. Ezen szervezeti célok a fent megfogalmazott banki lehetőségekkel összhangban feltárja a lehetséges finanszírozási forrásokat és felhívja tagjai figyelmét azon lehetőségekre, amelyek a MEGFOSZ által is felkarolt agrárpolitikai célkitűzések keretein belül a tagok gazdálkodásának és működésének elősegítését célozza.

Forrás: MKB Pénzügyi Csoport - MEGFOSZ