0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Tovább egyszerűsítenék a helyi termékek piacra jutását

Támogatásokkal és az előírások könnyítésével olyan feltételeket teremtettünk, amelyek hozzájárulnak a vidéki gazdaságok fellendítéséhez - mondta Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Biharkeresztesen, a 21. Bihar – Bihor Expó ünnepélyes megnyitóján. A szaktárca tovább javítaná, egyszerűsítené a helyi előállítású tradicionális élelmiszerek piacra jutási lehetőségeit.

A vidéki gazdaságok fellendültek az elmúlt években

 

 

A jó minőségű, egészséges, helyi élelmiszer-termelés és értékesítés újjáéledőben van – hangsúlyozta Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Biharkeresztesen, a 21. Bihar – Bihor Expó határ menti kiállításon és vásár ünnepélyes megnyitóján. A Földművelésügyi Minisztérium több programmal is hozzájárul a magyar termékek népszerűsítéséhez. Ilyen például a „kiváló magyar élelmiszer”-védjegy, a borkiválósági program, a „kiváló minőségű sertéshús”-program, vagy a tej-, baromfi- és tojáságazatban működő minőségtanúsító rendszerek.

Nagy István kiemelte, a szaktárca tovább kívánja javítani azokat a feltételeket, amelyek eredményeként a helyi előállítású tradicionális élelmiszerek még egyszerűbben juthatnak a piacra. A cél az élelmiszerlánc lerövidítése, az árfelhajtó tényezők kiiktatása, a termelők és a fogyasztók közötti közvetlen kapcsolat kialakításának elősegítése.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a Bihar – Bihor Expó tovább erősíti a határon átnyúló kapcsolatokat, valamint jó alkalom arra, hogy a látogatók megismerhessék a kiállított ipari és mezőgazdasági termékek, szolgáltatások mellett a térség kulturális értékeit is, hiszen nagy számban vannak jelen a tradicionális népi kismesterségek képviselői is. A fórumokon részt vevők szakmai munkájukhoz szerezhetnek újabb ismereteket, valamint tájékozódhatnak a legújabb pályázati és együttműködési lehetőségekről- tette hozzá.

 

Forrás: FM Sajtóiroda