Magyarországon 2013 óta rendezik meg az egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett Ecotrophelia élelmiszer-innovációs versenyt, amelynek tavaly először az Agrármarketing Centrum (AMC) szervezésében az OMÉK adott otthont. A vetélkedés fő célja, hogy a csapatok innovatív élelmiszereket állítsanak elő, és kifejlesztésük során ökológiai szempontokra – fenntarthatóság, élelmiszerpazarlás csökkentése, rövid ellátási láncok – is figyeljenek. Ezen kívül a termékeknek kereskedelmi potenciállal is bírniuk kell.
A magyarországi fordulókért 2013 óta a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. felel a versenyt működtető nemzetközi hálózat (European Collaboration of the National Food Technology Platforms) tagjaként, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) támogatásával.
Az egyetemi, főiskolai hallgatók versenyének idei nemzeti fordulóját ismét az AMC szervezi meg az ÉFOSZ-szal és a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.-vel együttműködve, 2018. június 11-én, Budapesten.
Az egyetemi, főiskolai csapatok 2018 április 30-ig tudják elküldeni jelentkezési szándékukat. A felhívás részletes szövete, a jelentkezéshez szükséges dokumentumok, valamint a versenyszabályzat az AMC honlapján elérhetők.