0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Rekorddal indult a Kékfrankos Országkóstoló

A Kékfrankos Évének jegyében elindult az Országkóstoló első üteme, amely során az Országos Borszakértő Bizottság két napon keresztül dolgozik a legszebb tételek kiválasztásán. A Kékfrankos Könyv május végére készül el.

Kiss Eliza, kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztos elmondta, az ötéves Nemzeti Borkiválóság Programra küldött tételek száma minden várakozást felülmúlt. Minden jelentős termelő elküldte a borait, közel kétszáz kékfrankos érkezett a mustrára. A Kékfrankos Könyv május végére készül el.

Az új szerkesztési elvnek megfelelően átfogó ismereteket nyújt a szőlőfajtával ismerkedőknek, az elkötelezett kékfrankos rajongóknak pedig borkalauzként szolgál a legszebb tételekhez. A könyvben elismert borászok írnak a fajtáról, a területekről, a dűlőkről. Szakemberek mesélnek arról, milyen hatással van a hordóhasználat a borstílusra.

A kiadvány szerkesztői felkérték a bor- és gasztronómiai szakma képviselőit, hogy osszák meg a fogyasztókkal egy mondatban, mit is jelent nekik a kékfrankos, milyen lehetőséget látnak benne.

Az Országkóstoló második ütemében a fehér, rozé és vörös bortételeket bírálják a szakértők. Ezen tételek borvidéki besorolása, a vakkóstolóra történő felkészítése a következő hetekben zajlik.

Forrás: FM Sajtóiroda