0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Az Európa-bajnokságra is kijuthatnak a mezőgazdasági nehézgép-szerelők

Idén mezőgazdasági szakterületen dolgozó fiatalok is indulhatnak az V. SkillsHungary Nemzeti Döntőn április 23–25. között Budapesten. Nehézgép-szerelő szakmában a legjobb 4 jelentkező került be a nemzeti döntőbe, melynek szakmai támogatója a Megfosz.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében rendezik meg az V. SkillsHungary Nemzeti Döntőt és Bemutatót 2018. április 23–25. között Budapesten a Hungexpo Vásárközpontban. A SkillsHungary programban részt vevő versenyszámok elődöntőit országosan rendezik meg és bonyolítják le és a budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett  a nagyszabású Szakma-Sztár Fesztivál keretében zajlik.

A SkillsHungary program Nehézgép-szerelő szakma versenyfelhívására 8 fiatal jelentkezett. Az előválogató egy többfordulós és több feladatból álló, egész napos verseny volt, ahol a 8 versenyző közül választották ki azt a 4 tehetséges fiatalt, aki képviseli ezt a versenyszámot majd a SkillsHungary budapesti versenyén.

Aki a szakmák magyar bajnokságán a SkillsHungary-n első helyezést ér el, az indulhat a szeptemberben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon az Euroskills 2018-as szakmák versenyén is.

A Nehézgép-szerelő versenyszámban a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az előválogató szakmai támogatója és a rendezvény fő támogatója az AXIÁL Kft.

A MEGFOSZ ezzel a szakmát és tagjait is összefogja, mert fontos számukra, hogy a tehetséges fiatalok megmérettessék magukat és megfelelő elismerésben részesüljön a tudásuk.

Az eredményes szereplés mellett fontos cél a versenyek előkészítse során, a versenyeken tapasztaltak beépítése a magyar szakképzési rendszerbe.

Forrás: Axial.hu