0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Változás a hereford, angus és galloway tenyésztő szervezeti feladatokban

A Földművelésügyi Minisztérium visszavonta a Magyar Hereford Angus Galloway Tenyésztők Egyesületének tenyésztőszervezeti elismerését. A visszavonás az egyesület által gondozott valamennyi szarvasmarha fajtára (hereford, angus, galloway) vonatkozik.

A Földművelésügyi Minisztérium tenyésztési hatósági jogkörében eljárva 2018. március 19-i hatállyal visszavonta a Magyar Hereford Angus Galloway Tenyésztők Egyesületének tenyésztőszervezeti elismerését. A visszavonás az egyesület által gondozott valamennyi szarvasmarha fajtára (hereford, angus, galloway) vonatkozik.

Az angus illetve a galloway fajtákkal kapcsolatos tenyésztő szervezeti feladatokat 2018. március 28-ától a Magyar Aberdeen Angus Tenyésztők Egyesülete (7400 Kaposvár, Horgász u.21) látja el.                 

A hereford fajtával kapcsolatos tenyésztő szervezeti feladatokat, az új egyesület elismeréséig a Nébih Állattenyésztési Igazgatósága látja el.

A tenyésztő szervezeti feladatkörbe tartozó ügyekben (származási igazolás kiállítás, adatszolgáltatás stb.) az alábbi elérhetőségeken vehetik fel a kapcsolatot a hivatal szakembereivel:

Levelezési cím: Nébih Állattenyésztési Igazgatóság, 1024 Budapest, Keleti Károly u. 24
E-mail: allattenyesztes@nebih.gov.hu
Telefon: 06-1/336-9108

Forrás: nébih.hu