0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Tíz százalékkal többen tanulnának a Kaposvári Egyetemen

Egyre többen szeretnének a Kaposvári Egyetemen továbbtanulni. A felvételi adatok szerint tavalyhoz képest mintegy száz fővel emelkedett a jelentkezők száma. Az intézménybe idén 2537-en jelentkeztek, közülük 1126-an jelölték meg első helyen.

A Kaposvári Egyetem az idei felvételi eljárásban tavalyhoz képest közel 10 százalékkal tudta növelni első helyes jelentkezéseinek számát, ez pedig az elmúlt öt év második legjobb eredményének számít – közölte az intézmény. A jelentkezők 48 százaléka a pedagógiai, 22 százaléka az agrár, 16 százaléka a gazdaságtudományi, míg 14 százaléka a művészeti képzési területet választotta.

Az idén kiemelten növekedett az érdeklődés a Kaposvári Egyetem agárképzése iránt, az Agrár-és Környezettudományi Karra mintegy 30 százalékkal többen jelentkeztek, mint az elmúlt évben. A Pedagógiai Kar képzései közül továbbra is a legkedveltebb a gyógypedagógiai és az óvodapedagógiai szak. Töretlen a Gazdaságtudomány Kar kereskedelem-és marketing, valamint pénzügy-számvitel képzésének népszerűsége is. Ahogy minden évben, idén is hatalmas az érdeklődés a színművész képzés iránt, amelyre több mint 330-an jelentkeztek.

További kimagasló eredménynek számít, hogy jelentős mértékben nőtt azon külföldi diákok száma, akik a Kaposvári Egyetemen képzelik el jövőjüket. A tavalyihoz képest számottevően többen, 582-en jelentkeztek, közülük első helyen 194-en jelölték meg az intézményt.

Azok a tanulók, akiknek gyakorlati és alkalmassági vizsgákon kell részt venniük, hamarosan e-mailben kapnak további információt a teendőkről. A Kaposvári Egyetem arra kéri a jelentkezőket, hogy csatlakozzanak a KE FELVI INFOPONT 2018 elnevezésű facebook csoporthoz, ahol minden aktuális információt megtudhatnak – közölte az intézmény.

Forrás: Kaposvári Egyetem