0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Magyarországon járt a borturisztikai világ krémje

Több mint 300 borturizmusban érdekelt cég és szakember; 29 különböző ország; 23 előadás, kerekasztal-beszélgetés és szeminárium; 860 üzleti tárgyalás. Sikeresen zárult a világ legnagyobb szakmai eseménye, a Nemzetközi Borturisztikai Konferencia és Kiállítás Budapesten.

Április 10-től öt napon keresztül Magyarország látta vendégül a világ borszakmai és borturisztikai szektorát a hazánkban megrendezett Nemzetközi Borturisztikai Konferencián és Kiállításon.

Magyarország először adott otthont a világ legnagyobb borturisztikai eseményének. Az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) konferenciasorozatnak Budapesten volt a tizedik, jubileumi rendezvénye. Az eseményen Magyarország és borvidékei sikerrel mutatkoztak be a nemzetközi szakmai közönségnek.

„Az IWINETC nagyban hozzájárult borvidékeink és borkultúránk ismertségének és elismertségének növekedéséhez. Izgalmas volt látni, ahogyan a külföldi szakmai közönség – köztük olyanok, akik most először jártak hazánkban –  felfedezték Budapest szépségét, autentikus borainkat, bortermő helyeinket, bepillantást nyertek többszáz éves borkultúránkba. Meggyőződésem, hogy vendégeink az új partnerkapcsolatok mellett rengeteg inspirációval, élménnyel és Magyarország jó hírével térnek haza.” – összegezte Gál Zsombor, az MTÜ kiemelt vezető szakértője a rendezvény tapasztalatait.

Anthony Swift, az IWINETC főszervezője úgy fogalmazott: „Az esemény teljes sikerrel zárult, amelyen az eddigi legnagyobb létszámú résztvevőt fogadtuk. Magyarország mint borturisztikai desztináció és a magyar bor- és gasztroturisztikai szakma kétségkívül sokat köszönhet a Magyar Turisztikai Ügynökség szerepvállalásának.

A borturizmus Magyarországon hatalmas fejlődésnek indult, mind a fogyasztói tudatosság, mind a borturisták számának tekintetében.”

A háromnapos rendezvényre a világ különböző pontjairól érkeztek szakemberek, utazási irodák, tour operatorok és szakmai szervezetek képviselői, akik előadásokon vettek részt, és üzleti tárgyalásokat is folytathattak.

A hazánkba érkező vendégek vezetett túrákon ismerhették meg a magyar borkultúrát, pincészeteinket, gasztronómiai élménykínálatunkat és turisztikai attrakcióinkat. A helyszínen kóstolhatták meg Etyek, Eger, Tokaj, Szekszárd, Villány, valamint a Balaton borait.

A jövő évi IWINETC-nek Baszkföld, Vitoria városa ad otthont, Alfredo Retortillo turizmusért, kereskedelemért és fogyasztóvédelemért felelős miniszter vette át a stafétát Budapesttől.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu