Back to top

Visszahív egy tejet a Tesco

Biztonsági okokra hivatkozva visszahívja a 1,5 százalékos Riska I love UHT tejet a Tesco.

Az áruházlánc a honlapján hétfőn közzétett felhívásban arra kéri a vásárlókat, hogy vigyék vissza az Alföldi Tej Kft. termékét (minőségmegőrzési idő és azonosító: 28.07.2018. 030 D, TPN: 120502923, EAN: 5998200562877). 

Az árut bármely Tesco üzletben blokk nélkül is visszaveszik a vevőszolgálatok.

Forrás: 
MTI

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Négy hónap alatt 105 tonna veszélyes élelmiszertől óvtak meg minket

Csaknem 105 tonna hamis vagy ismeretlen eredetű élelmiszert és 7 ezer liter alkoholtartalmú folyadékot vontak ki a magyar hatóságok az élelmiszerhamisítás elleni OPSON VII. nemzetközi művelet során - mondta Leopold Róbert, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője.

Bírsággal ért véget a Nébih nagy tejföltesztje

Legújabb Szupermenta terméktesztjén a 20 százalékos zsírtartalmú tejfölöket ellenőrizte élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A 31 tejfölből 15-tel szemben kellett valamilyen probléma miatt eljárást indítani, 3 esetben élelmiszerellenőrzési bírságot is kiszabtak a Nébih ellenőrei.

Évek óta illegálisan szabadultak meg a romlott hústól, most tetten érték őket

Tetten érték a mezőőrök azokat, akik évek óta romlott húst hordtak ki Rákospalota külterületére.

Nyomonkövethetőség a teljes ellátási láncon 1 dollárból

Az élelmiszer-hamisítás évi 55 milliárd dolláros kárt okoz világszerte és több, mint 70 millió ember kerül kórházba miatta. A legújabb nyomonkövetési rendszerek erre a problémára kínálnak megoldást – egy magyar fejlesztésnek hála, megfizethető áron. Az Élelmiszeronline Csendes Dániellel, a Rhyno Technologies LTD ügyvezetőjével, a TE-FOOD projekt csapattagjával beszélgetett.

Alföldi Tej: a Tesco által visszahívott Riska tej veszélytelen

A Tesco áruházlánc által visszahívott Riska tej egészségügyi szempontból veszélytelen - közölte az Alföldi Tej Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Évi ötezer haláleset megelőzésén dolgoznak

Az Európai Unióban az összes élelmiszerbiztonsági esemény száma évente körülbelül 23 millió, amelyből mintegy 5000 megbetegedés halálos kimenetelű. Bár az élelmiszeripari termékek évről évre egyre biztonságosabbak, az országok hatóságainak még rengeteg tennivalója van. A héten 14 ország képviselői tanácskoznak Budapesten a témában.

Fogkrém a paprikában

Az Amerikai Vegyészeti Társaság (ACS) a Journal of Agricultural and Food Chemistry mezőgazdasági- és élelmiszer-vegyipari szaklapban megjelent cikkében azt fejtegeti, hogy az antibakteriális hatású kozmetikai készítményekben található triklokarbán milyen módon jelenik meg élelmiszereinkben, és milyen hatással lehet az egészségünkre.

Tíz százalékos hozamvesztést okozhat az európai El Niño

Európának is megvan a saját El Niñója: az észak-atlanti oszcilláció egy légnyomáskülönbségeken alapuló időjárási körforgás, ami jelentősen befolyásolja nemcsak azt, hogy mennyire hidegek és szárazak a telek a kontinensen, de a terméshozamokat is a földrészen és a Mediterráneumban. Spanyolországban és a Balkánon akár 10 százalékkal is visszavetheti a hozamokat.

Autóipari megoldások az élelmiszertermelésben

Nagyszabású nemzetközi konferencián vitatták meg a világ vezető élelmiszeripari cégei, kutatói az élelmiszertermelés jövőjét, technológiai fejlődésének lehetőségeit Budapesten. A környezetvédelem, a fenntartható gazdálkodás kialakítása, illetve a biotechnológiai állt az előadások középpontjában.

Hogyan tároljuk a mézet?

Német kutatók különböző helyeken tárolt mézek vegyi összetételének változását és fogyaszthatóságát vizsgálták két éves időszakban. A mézek többsége két év után még a német mézelőírásnak megfelelő összetételt mutatott. A legjobb eredményt a száraz, hűvös (12 fok) fénytől védett kiüvegezett mézeknél, és a „méhesházban” tartottaknál figyelték meg.