0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Ökoturisztikai pályázat május 31-ig

A Föld napja alkalmából új pályázatot indított a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyre május 31-ig több kategóriában várják az ökoturisztikai élményeket kínáló szervezetek, vállalkozások nevezését.

Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár és Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turisztikai Ügynökség aktív turizmusért felelős igazgatója sajtótájékoztató keretében jelentette be Az év ökoturisztikai élménye 2018 pályázat elindulását.

Eddig csak tanösvények és ökoturisztikai látogatóközpontok kiemelkedő teljesítményét díjazták a szervezők, az idéntől sokkal szélesebb kör számára nyílik meg a pályázati lehetőség – mondta el a helyettes államtitkár.

Hazánkban körülbelül 750 ökoturisztikai létesítmény van, mintegy felerészben a nemzeti parkok gondozásában, a többit állami erdőgazdaságok, önkormányzatok, civil szervezetek működtetik. Rajtuk kívül mostantól vállalkozások is bekapcsolódhatnak az ökoturizmus népszerűsítését, illetve színvonalának emelését célzó pályázatba. Kastélyparkok, gyűjteményes kertek és más jellegű természetközeli bemutatók jelentkezését is várják.

Olyan, természethez kapcsolódó, autentikus élményeket nyújtó ökoturisztikai programokat keresünk, amelyek egy-egy hazai helyszín értékeinek megismerését teszik lehetővé, ezzel is utazásra csábítva a családokat – emelte ki a megújult pályázat kapcsán Mártonné Máthé Kinga.

Öt kategóriában nevezhetnek az indulók: az együtt élő turizmus kategóriában a helyi lakosokat is szervesen beépítő ökoturisztikai élményt díjaznak majd; a családbarát kategória magáért beszél, itt az unokákkal, dédunokákkal együttesen élvezhető élményekkel lehet nevezni. A harmadik kategória a hozzáférhető ökoturisztikai élmény, amit fogyatékkal élők is fölkereshetnek, erre már vannak jó példák a hazai turizmusban is – mondta el az igazgató. A negyedik kategória az érthetőséget díjazza, az ötödik pedig a digitális megoldásokat.

A pályázati felhívás és a pályázati adatlapok a Magyar Turisztikai Ügynökség honlapján érhetők el.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu