Back to top

Évek óta illegálisan szabadultak meg a romlott hústól, most tetten érték őket

Tetten érték a mezőőrök azokat, akik évek óta romlott húst hordtak ki Rákospalota külterületére.

Hétfő este észlelték, hogy két hússzállító megy be a Rákospalota külterületére, ezért értesítették a fóti mezőőröket - közölte Oláh Csaba, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat intézményvezetője az MTI-vel. Az egyik autó elmenekült a helyszínről, de a másikban ülő három elkövetőt elfogták, és előállították. 

Az elkövetők 2-2,5 tonna romlott húst, csontot helyeztek ki a külterületen, mintegy 220 ládában. 

Oláh Csaba megjegyezte, évek óta próbálták elfogni az elkövetőket, akik havi rendszerességgel hordtak ki - általában 2-3 köbméter - romlott húst a külterületre. A Dunakeszi Rendőrkapitányság hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indított eljárást a három férfival szemben - mondta András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére. 

Forrás: 
MTI

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Idén ünnepelhetjük először az Élelmiszerbiztonsági Világnapot

Az idei évtől június 7-e a biztonságos élelmiszerek előnyeiről szól majd. A tematikus világnap szükségességével 2015 óta foglalkoznak a szakemberek, végül az ENSZ 2018. december 20-án elfogadta a javaslatot. Az Agrárminisztérium, a magyar élelmiszerlánc-biztonságért felelős és az iránt maximálisan elkötelezett szervezetként, üdvözli az Élelmiszerbiztonsági Világnap bevezetését– fogalmazott Zsigó Róbert.

Zellert találtak a „zellert nem tartalmazó” leveskockákban

Zellert találtak a „zellert nem tartalmazó” felirattal ellátott dennree leveskocka és szárított zöldségkeverék termékekben. A Nébih – német riasztás alapján – a RASFF-on keresztül értesült a problémáról.

A kínai sertéságazat megsínyli az ASP-t

Kína legnagyobb sertéstenyésztői jelentősen csökkentették a 2018-as profit becsléseiket, mivel a gyorsan terjedő afrikai sertéspestis (ASP) erősen befolyásolja a sertéshús árakat és a keresletet. Ez pedig érzékenyen érinti a világ legnagyobb sertéshús előállító országát.

Több mint 8 millió forint bírsággal zárult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Avas dióbelet és a megengedettnél magasabb morfin tartalmú étkezési mákot is találtak a Nébih szakemberei a téli szezonális ellenőrzés során.

A vállalatok több mint 70%-a ismeri a fenntartható fejlődési célokat

A PwC tanulmánya szerint a szervezetek közel háromnegyede (72%-a) tesz említést a fenntartható fejlődési célokról az éves vállalati vagy fenntarthatósági jelentésében, ami az elmúlt évhez képest 10%-os növekedést jelent.

Visszakerült a kettős minőségű élelmiszerekkel kapcsolatos szabályozási javaslat

Az újabb V4 összefogásnak köszönhetően, a decemberi módosítást követően, a román elnökség visszatette a kettős minőségű élelmiszerről szóló vonatkozásokat a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló tervezetbe.

Sűrű hónap az élelmiszeriparban: fontos határidők!

Év elején több teendőjük is van az élelmiszeripari szereplőknek. Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletét 2019. január 31-ig kell befizetni. A tejpiaci szereplőknek havi adatokat kell elektronikus úton a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak megküldeni. Ráadásul a NAV munkatársai több megyében is helyszíni ellenőrzéseket végeznek.

Kitiltják az üzletekből a műanyag zacskót Szlovéniában

Szlovénia drasztikusan szeretné csökkenteni az egy főre jutó műanyag zacskók számát a következő öt évben. A környezetszennyezés elleni harc első lépéseként a kereskedelmi láncokból száműzik bevásárlószatyrokat.

A párizsi klímamegállapodás alapján erdőt telepít a magyar állam a Balkánon

Az uniós csatlakozás előtt álló balkáni államok légszennyezés-csökkentő beruházásainak támogatásra a magyar állam a párizsi klímamegállapodás négy évvel ezelőtti aláírása kapcsán tett ígéretet.

A japán, a kínai és az amerikai piacokat vették célba a britek

Szarvasmarha- és juhhúst is exportálnának az Egyesült Királyságból a három országba, ám a helyzetet nehezíti, hogy e piacokon némileg eltérő a megítélése a brit termékeknek. A cél: minőségi, egészséges élelmiszerekkel elnyerni a fogyasztók bizalmát.