Back to top

Évek óta illegálisan szabadultak meg a romlott hústól, most tetten érték őket

Tetten érték a mezőőrök azokat, akik évek óta romlott húst hordtak ki Rákospalota külterületére.

Hétfő este észlelték, hogy két hússzállító megy be a Rákospalota külterületére, ezért értesítették a fóti mezőőröket - közölte Oláh Csaba, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat intézményvezetője az MTI-vel. Az egyik autó elmenekült a helyszínről, de a másikban ülő három elkövetőt elfogták, és előállították. 

Az elkövetők 2-2,5 tonna romlott húst, csontot helyeztek ki a külterületen, mintegy 220 ládában. 

Oláh Csaba megjegyezte, évek óta próbálták elfogni az elkövetőket, akik havi rendszerességgel hordtak ki - általában 2-3 köbméter - romlott húst a külterületre. A Dunakeszi Rendőrkapitányság hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indított eljárást a három férfival szemben - mondta András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére. 

Forrás: 
MTI

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A nyulak is szenvednek a melegtől - és romlanak a szaporasági mutatók

Az utóbbi időben a híradásokban és szakmai körökben egyre gyakrabban esik szó a globális felmelegedésről és ennek hatásairól. A mezőgazdaságon belül a növénytermesztést sújtja legjobban az időjárás kiszámíthatatlan változása. Az állattenyésztés elszenvedője, de részben felelőse is a klímaváltozásnak.

Szépen araszol fölfelé a vágójuh ára

Augusztusban – 2017 azonos hónapjához képest – a vágójuh ára kilónként 38, a vágómarháé pedig 2 forinttal nőtt, ugyanakkor a vágósertésé 41 forinttal visszaesett. A vágóbaromfiért és a nyerstejért 1-1, az étkezési tojásért pedig 2 Ft-tal fizettek kevesebbet.

A természet megóvása csak közös összefogással lehetséges

Hazánk természeti öröksége, nemzeti kincs, amit közösen kell megóvnunk - jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Velencei-tavi Madárrezervátum Természetvédelmi Terület megalapításának 60. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Horrorvideó a Nébihtől - gyomorforgató állapotok

Súlyos élelmiszerbiztonsági problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nébih egy Pest megyei sütőüzem működését.

Nagy átalakítást sürgetnek a klímaváltozás elleni harcban

A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése, valamint a mezőgazdasági termelés fejlesztése a három kulcslépés, hogy az emberiség fenntartható jövőt építsen ki magának 2050-re.

Élelmezési Világnap: Tetteink alakítják a jövőt

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) minden évben október 16-án – az Élelmezési világnapon – a szervezet 1945-ös alapítására emlékezik. Szerte a világon több mint 150 országban tesznek ugyanígy, ezzel az ENSZ egyik legjelentősebb napjává emelve az eseményt. A cél, felhívni a figyelmet az éhezőkre, hogy az élelem, a megfelelő táplálék még nem biztosított mindenki számára.

Együttélési kisokos az emberért és a medvéért

Az utóbbi időkben gyakoribbá váltak a medveészlelések hazánk területén. Bár ez alapvetően jót jelent, mindannyiunk közös érdeke, hogy elkerüljük a közvetlen találkozásokat, és néhány apró praktikával minimalizáljuk a konfliktusokat az együttélés érdekében. A WWF Magyarország ezért egy szórakoztató infografika-sorozatot indít, amelyből mindannyian tanulhatunk.

Gombafonal vázon nőhet a labor-steak

Az Ecovative startup cég – ami jelenleg az IKEA-val és a Dellel áll szerződésben, és a habszivacs csomagolókat váltja le gombafonal alapúra – új babérokra tör: gombanövesztő kapacitása révén a laboratóriumban „készített” hús gyártásába szállna be.

A tojástól a tepsiig, a teljes életút visszakövethető

Az Európai Unióban elsőként a Carrefor francia élelmiszerlánc indította el a teljes átláthatóságát garantáló nyomonkövetést. Az új, úgynevezett blockchain technológia bevezetése a szabad tartású Auvergne csirkével kezdődött az üzletekben.

Honvédelem és agrárkutatás

Stratégiai partnerségi megállapodás a Honvédelmi Minisztérium és a Szent István Egyetem között. A megállapodásban vállalt célok megvalósítása érdekében az aláírók együttműködnek és elősegítik a szakmai konzultációkat, a toborzási, az oktatási tapasztalatok, ismeretek és az új kutatási eredmények egymással történő megosztását.