0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Illegális almarakományra csapott le a NAV

Békés megyében állították meg a pénzügyőrök azt a teherautót, amely megközelítőleg 2 300 kilogramm almát szállított Szegedre. Az áru semmilyen azonosításra alkalmas jelöléssel nem rendelkezett.

A NAV Békés megyei munkatársai a 47-es számú főút mellett ellenőrizték azt a több mint két tonna almával megrakott kisteherautót, melynek tulajdonosa az áru eredetét nem tudta igazolni – adta hírül a NAV facebook oldalán.

A pénzügyőrök Csorvás és Orosháza között állították meg azt a teherautót, amely megközelítőleg 2 300 kilogramm almát szállított Szegedre. A papírok és a rakomány átvizsgálásakor kiderült, hogy a szállítmány igazolására bemutatott felvásárlási jegyen nem a valóságnak megfelelő adatok szerepelnek.

Az áru semmilyen azonosításra alkalmas jelöléssel nem rendelkezett, a papírokhoz képest túlsúlyos volt, és az áru értéke is csaknem kétszerese volt a felvásárlási jegyen szereplő összegnek.

Az ellenőrzésen a sofőr ezeket elismerte, megerősítette, sőt az is kiderült, hogy ő maga foglalkoztatottként be sincs jelentve. Az ellenőrök az igazolatlan eredetű szállítmányról értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik az alma megsemmisítéséről döntöttek.

A rakományt elszállították a Körös-Maros Nemzeti Park központjába, ahol a gyümölcsöket az állatok etetésére használják fel.

Forrás: NAV