0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Traktoron keresztül vezetett az út a győzelemhez

Véget ért a Szakma Sztár Fesztivál 2018, ezzel együtt pedig kiderült, kik képviselhetik hazánkat a szeptemberi EuroSkills-en - idén először nehézgép-szerelőt is indítunk a kontinensviadalon.

A háromnapos rendezvény során – ahogy azt korábbi cikkünkben is írtuk – a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Döntői mellett az V. SkillsHungary Nemzeti Döntőjére is sor került, amelynek nyertesei egyúttal elindulhatnak a hazai rendezésű EuroSkills-en is.

A Szakma Sztár Fesztivál 2018 versenyzői példát mutatnak a jövő generációinak, hogy kemény munkával kiváló eredmények érhetők el” – összegzett az esemény zárónapján Gondos Judit, a Nemzetgazdasági Minisztérium közigazgatási államtitkára, aki egyúttal elmondta, bízik abban, hogy a remek főpróba után szeptemberben ki tudják használni a magyar versenyzők a hazai pálya előnyét a budapesti EuroSkills-en.

 

 

 

A fiatalokban rejlő lehetőségetek s az élethosszig tartó tanulás fontosságát hangsúlyozta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, az Országgyűlés alelnöke.

„Robbanásszerű változások történnek napjainkban, és a korszerű technológiai fejlődések korát éljük, éppen ezért elengedhetetlen számunkra a 21. századi tudás” 

– hangsúlyozta Jakab István, hozzátéve, hogy ezt már fiatalon el kell kezdeni megszerezni, akik, ha módjuk van rá, mutassák meg, mit is tudnak – mint történt e versenyen is.

A beszédeket követően az adott versenyek szakmacsoportjainak legjobb három versenyzőjét hívták színpadra a szervezők, nem sokkal ezután pedig kiderült, kik nyerték meg kategóriájukat a SkillsHungary-n, ezáltal szerezve indulási jogot a szeptemberi, hazai rendezésű kontinensviadalra.

A nehézgép-szerelők között Szerletics Máté győzött, akitől később megtudtuk, érettségi után vízügyi technikusnak tanult, aztán autószerelő szakmát szerzet, s innen vezetett végül az útja az AXIÁL Kft.-hez, ahol immáron három éve dolgozik.

„Megkerestek a vezetőségtől, hogy képviselhetném a céget a versenyen, mivel látnak bennem fantáziát” – nyilatkozta győzelme után Szerletics Máté, aki leginkább az előválogatóra készült, mivel a döntő feladatairól nem volt előzetes információja.

„Nem voltak könnyűek a feladatok, amiket a traktoron kellett végeznünk, de persze reménykedtem benne, hogy talán megszerezhetem az első helyet” – tette hozzá Máté, aki hamarosan elkezdi a győzelemmel elnyert száznapos továbbképzését, melynek során olyan munkákat fog kapni, amik segítik a felkészülését a nagyszabású, szeptemberi versenyre.

A versenyről bővebben a Magyar Mezőgazdaság hetilap következő számában olvashatnak.

 

Tekintsen be a verseny pillanataira fotógalériánkban.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu