0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Újra keresik a legkiválóbb pálinkákat

Idén is elindul a Nemzeti Pálinkakiválóság Program. Bírálati tréninggel kezdődött meg a felkészülés a pálinkakiválóságok kiválasztására. A rendezők 2018. május 10-ig várják a tételeket.

A Nemzeti Pálinkakiválóság Program 2014-ben kezdődött. Idén a szaktárca és a Pálinka Nemzeti Tanács közös szervezésében, a Pálinka Országkóstoló keretében, 2018. június 4. és 6. között választják ki az év pálinkakiválóságait. A kiválasztott tételekről részletes leírás és ajánlás jelenik meg a Pálinikakiválóságok Könyvében és a palinka.gov.hu oldalon. A rendezők 2018. május 10-ig várják a tételeket, a nevezésről az eredetvedelem.kormany.hu oldalon találnak bővebb információt.

A bírálati tréning alkalmából Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár emlékeztetett, hogy a pálinkakiválóság könyveknek nagyon komoly szerepük van a pálinka leíró nyelvének fejlesztésében, ápolásában.

A helyettes államtitkár az esemény jelentőségét hangsúlyozva kiemelte, hogy ez a közös kiválasztás szolgáltatta az alapot a pálinka közösségi megjelenéséhez a ProWein nemzetközi szakvásáron.

 

 

Forrás: FM Sajtóiroda