Back to top

Várják a jelentkezéseket a Velence vágtára

Közeledik a Nemzeti Vágta megyei előfutama, a Velence Vágta. Július elsején először rendezi meg a Velencei-tavi város a versenyt, amelynek előkészületei már javában zajlanak – s mindemellett a nevezőkre várnak.

A régió kiemelt rendezvényének számít az első alkalommal megrendezendő Velence Vágta, melynek a Sárkányos rét ad otthont július elsején. A főszerep most még a földmérőké és a szervezőké – javában zajlik a rét felmérése, valamint a programok összeállítása, a tervek szerint ugyanis a vágta felnőtt és gyermek futamain kívül több kulturális és zenei elem is szerepel majd a megyei előfutam palettáján. Koszti András, Velence polgármestere pedig hozzátette: emellett terveznek úgynevezett bónusz futamot, amelyen sztárok, sportolók, közéleti szereplők versenyeznek majd.

A Nemzeti Vágta első megyei elővágtájának szervezését Velence önkormányzata vállalta fel, a körzet országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán pedig a rendezvény fővédnöke lett. A polgármester hozzátette: – Kijelöltük a pályát, a feladat most az, hogy a versenyre alkalmas állapotba hozzuk a Sárkányos rét területét. A szervezésben segítségünkre van a Nemzeti Vágta nevezési- és elővágta igazgatója, Bendes Csaba is.

A programterv is alakul, reményeink szerint minden korosztály megtalálja majd a maga szívének kedves műsorelemet. A város vezetője szerint a nevezések is alakulnak, de még várják a felnőtt és gyermek versenyzők jelentkezését az egész megyéből, mégpedig a vagta@velence.hu e-mail címen és hét közben a +36 30 333-61-71-es mobilszámon. A lovassport iránt érdeklődők már most írják be naptárjukba a napot, amely ráadásul ingyenes esemény lesz.

Forrás: 
feol.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Esni tudni kell: testtudatosság a lovaglásban és a hétköznapokban

Lovas berkekben közismert mondás, hogy „csak az nem esik le, aki fel se ül a lóra”. Egy-két szerencsés kivételtől eltekintve az én lovas ismerősi körömben is jellemzően olyan lovasok vannak, akik már estek lóról – többnyire nem is egyszer.

Christoph Hess átfogó edzése

A nemzetközi IGEQ konferencia előestéjén továbbképzést tartott Christoph Hess, a szervezet élére újonnan megválasztott elnök, nemzetközi díjlovasés lovastusa-bíró, számos könyv, cikk szerzője, társszerzője. A továbbképzés tematikája a különböző korú és képzettségű lovak szemszögéből vizsgálta a képzés során felmerülő nehézségeket, mindezt különböző szakágakon keresztül.

Borárverések újragondolva

Most először két tapasztalt fél összefog, hogy útjára indítson egy igazi, klasszikus kereskedelmi borárverést. Az Axioart valamint a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. egy karácsony előtti borárverést szervez abban bízva, hogy az elmúlt néhány évtizedben újra születtek kiemelkedő minőségű és sokáig eltartható bor tételek.

Átadták Az Év Tanyája díjakat

Az idén 15 tanyagazdaság pályázott a díjra, és most először a határon túli magyar lakta térségekből is neveztek egyéni gazdaságok. A díjátadón azokat az egyéni tanyagazdaságokat jutalmazták, amelyek jó mintául szolgálhatnak mások számára is.

Jönnek a lengyel borok?

A lengyel bort a jellegzetes ízéről és savasságáról lehet felismerni. Az európai desszertital piacon Lengyelország versenyképessé vált a jégborával. A lengyel borászatok már számos nemzetközi versenyen nyertek díjat boraikkal. A szakértők szerint Lengyelország hamarosan komoly versenytársa lesz az ismert bornagyhatalmaknak.

Mi lesz Magyarország étele 2019-ben?

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete meghirdette a Magyarország étele 2019 élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt, valamint az Okés Országos Közétkeztetési szakács-megmérettetést.

A világ legjobbjai között a Kőszegi Sör

Bronzérmes lett a Kőszegi Sör Bécsi Lager terméke. Európa egyik legrangosabb sörversenyén, a Brussels Beer Challenge-n első alkalommal kapott magyar sör ilyen rangos elismerést.

A szabadonidomítás világklasszisai Budapesten

A világ legjobb fogathajtói mellett más hazai és nemzetközi lovas kiválóságok is bemutatják tudásukat különböző szakterületeken 2006 óta december elején Budapesten, a Papp László Arénában. Így volt ez idén is, amikor a jelenleg legsikeresebbnek tartott három szabadonidomító tréner lépett a porondra.

Nagy tervek – szép kilátások

Sikeres budapesti ötcsillagos CSIO, helytállás Tryonban és a barcelonai kvalifikáció – melynek gyakorlati megvalósulása ugyan füstbe ment terv lett –, ezek a felnőtt magyar díjugratóválogatott-keret mérföldkövei a 2018-as évben. Megkérdeztük a szövetségi kapitányt, Németh Istvánt, hogyan értékeli a szerepléseket és ezek fényében, hogy alakulnak a jövő évi célok.

Lovas polgárőrök észleltek tüzet

Füzesgyarmat felé terjedő tüzet fedezett fel a szokásos kilovaglás (lójáratás) közben két lovas polgárőr november idusán a település határában, Biharnagybajom és Füzesgyarmat között.