Back to top

Várják a jelentkezéseket a Velence vágtára

Közeledik a Nemzeti Vágta megyei előfutama, a Velence Vágta. Július elsején először rendezi meg a Velencei-tavi város a versenyt, amelynek előkészületei már javában zajlanak – s mindemellett a nevezőkre várnak.

A régió kiemelt rendezvényének számít az első alkalommal megrendezendő Velence Vágta, melynek a Sárkányos rét ad otthont július elsején. A főszerep most még a földmérőké és a szervezőké – javában zajlik a rét felmérése, valamint a programok összeállítása, a tervek szerint ugyanis a vágta felnőtt és gyermek futamain kívül több kulturális és zenei elem is szerepel majd a megyei előfutam palettáján. Koszti András, Velence polgármestere pedig hozzátette: emellett terveznek úgynevezett bónusz futamot, amelyen sztárok, sportolók, közéleti szereplők versenyeznek majd.

A Nemzeti Vágta első megyei elővágtájának szervezését Velence önkormányzata vállalta fel, a körzet országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán pedig a rendezvény fővédnöke lett. A polgármester hozzátette: – Kijelöltük a pályát, a feladat most az, hogy a versenyre alkalmas állapotba hozzuk a Sárkányos rét területét. A szervezésben segítségünkre van a Nemzeti Vágta nevezési- és elővágta igazgatója, Bendes Csaba is.

A programterv is alakul, reményeink szerint minden korosztály megtalálja majd a maga szívének kedves műsorelemet. A város vezetője szerint a nevezések is alakulnak, de még várják a felnőtt és gyermek versenyzők jelentkezését az egész megyéből, mégpedig a vagta@velence.hu e-mail címen és hét közben a +36 30 333-61-71-es mobilszámon. A lovassport iránt érdeklődők már most írják be naptárjukba a napot, amely ráadásul ingyenes esemény lesz.

Forrás: 
feol.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Idén Egerbe költözött a VinAgora Nemzetközi Borverseny

A Vinagora Nemzetközi Borversenyt 19 alkalommal rendezik meg június 16. és 18. között Egerben, ahová tizenhárom országból összesen 548 bort neveztek.

Lövészverseny erdész módra

Az erdészek munkája nagyon sokrétű tevékenységet foglal magába. Az erdőállomány ápolása, védelme, az értékes erdővagyon fakitermeléssel való hasznosítása, utak, átereszek karbantartása, turistautak fenntartása, erdei házak, kisvasutak üzemeltetése is mind-mind az erdészek feladata.

Döntős Magyarország a Bocuse d’Or szakácsversenyen

Magyarország bejutott a Bocuse d’Or szakácsversenyen villágdöntőjébe, miután az előkelő nyolcadik helyen végzett az európai döntőn. A verseny az észak-európai országok sikerével zárult kedden. Norvégia nyert, a második helyen Svédország, a harmadikon Dánia csapata végzett.

Nemzetközi mezőnyben mérettek meg a magyar sörök

Átadták a gyulai Kézműves Sörfesztivál apropóján meghirdetett Central European Beer Awards 2018 sörverseny díjait hétvégén a békési fürdővárosban.

Bocuse d'Or: ringbe lép a magyar versenyző

Ma kezdődik a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője Torinóban, melynek első napján versenyez a Magyarországot képviselő Pohner Ádám is.

Túl a záróvizsgán

Lezajlott a Talent Program záróvizsgája, azt megelőzően pedig megtartottuk a szezon harmadik díjugrató és díjlovagló edzőtáborát. Ebben a szezonban már új lehetőségekkel is élhettek a résztvevők a programszabályzat módosításának köszönhetően.

Rekordszámú nevezés az ország büszkesége címre

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által rendezett 39. Országos Borversenyre (OBV) idén a 2017. évi rekordnál is 25 százalékkal több, 770 mintát neveztek a borászatok. A hazai és nemzetközi szakértőkből álló 50 fős zsűri június 8-9. napjain bírálja el a térségi borversenyeken már eredményesen szerepelt borokat és pezsgőket. Az idei verseny mottója: „Legyen az Ön bora is az ország büszkesége!”.

Keresettek a végzős ménesgazdák

Az utolsó éves hallgatók többsége már állásajánlattal a zsebében teljesítette az államvizsgát a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar ménesgazda képzésén.

Kinizsi Juniális a nemzeti összetartozás jegyében

Közel harminc magyarországi és határon túli település versengett az idén hatodik alkalommal megrendezett Kinizsi Juniálison, az összetartozás jegyében Fábiánsebestyénben. Az egész napos rendezvényen játékos vetélkedőkön és főzőversenyen mérték össze erejüket és tudásukat a Tisza-menti, az erdélyi és a vajdasági települések csapatai.

Maguk alatt vágták a fát, de győztek

A házigazda Ipoly Erdő Zrt. királyréti erdészetének szakemberbrigádja nyerte az országos fakitermelő bajnokság regionális versenyét.