Back to top

Várják a jelentkezéseket a Velence vágtára

Közeledik a Nemzeti Vágta megyei előfutama, a Velence Vágta. Július elsején először rendezi meg a Velencei-tavi város a versenyt, amelynek előkészületei már javában zajlanak – s mindemellett a nevezőkre várnak.

A régió kiemelt rendezvényének számít az első alkalommal megrendezendő Velence Vágta, melynek a Sárkányos rét ad otthont július elsején. A főszerep most még a földmérőké és a szervezőké – javában zajlik a rét felmérése, valamint a programok összeállítása, a tervek szerint ugyanis a vágta felnőtt és gyermek futamain kívül több kulturális és zenei elem is szerepel majd a megyei előfutam palettáján. Koszti András, Velence polgármestere pedig hozzátette: emellett terveznek úgynevezett bónusz futamot, amelyen sztárok, sportolók, közéleti szereplők versenyeznek majd.

A Nemzeti Vágta első megyei elővágtájának szervezését Velence önkormányzata vállalta fel, a körzet országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán pedig a rendezvény fővédnöke lett. A polgármester hozzátette: – Kijelöltük a pályát, a feladat most az, hogy a versenyre alkalmas állapotba hozzuk a Sárkányos rét területét. A szervezésben segítségünkre van a Nemzeti Vágta nevezési- és elővágta igazgatója, Bendes Csaba is.

A programterv is alakul, reményeink szerint minden korosztály megtalálja majd a maga szívének kedves műsorelemet. A város vezetője szerint a nevezések is alakulnak, de még várják a felnőtt és gyermek versenyzők jelentkezését az egész megyéből, mégpedig a vagta@velence.hu e-mail címen és hét közben a +36 30 333-61-71-es mobilszámon. A lovassport iránt érdeklődők már most írják be naptárjukba a napot, amely ráadásul ingyenes esemény lesz.

Forrás: 
feol.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ikercsikók születtek Egyházasrádócon

Két hét eltelt az előrejelzett időponthoz képest, mikor megindult az ellés, de végül minden rendben ment. A tulajdonos nagyon büszke vagyok a lovára, hogy könnyen, egyedül a világra hozta az ikreket.

Temerin lovasa nyerte a 11. Nemzeti Vágtát

Nagy Arnold, Temerin lovasa Fantázia nevű lován nyerte a 11. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén.

Készen állsz egy fiatal lóra?

Európában csupán kevés ember olyan szerencsés, hogy lovas, gazdálkodó, esetleg tenyésztő szülei révén lovak között nőhet fel. A legtöbben lovasiskolákon, póniklubokon keresztül kapcsolódnak be a lovassportba, iskolalovakon tanulják meg az alapokat.

Felvonuló lovasok, lovas felvonulások

Tavasztól őszig, sőt, akár a tél beköszöntéig is rendeznek különféle szabadtéri felvonulásokat, ünnepeket, amelyeket lovas kísérettel is igyekeznek szervezőik minél szebbé, színesebbé tenni.

Videón elemzik ellenfeleiket a somogyi lovasok

Kisorsolták a Nemzeti Vágta előfutamain induló 72 település sorrendjét: a lovasok szeptember 15-én a Hősök terén állnak rajthoz, a Kaposvári Vágtáról négyen jutottak a fővárosi döntőbe.

Pestre készül az újkígyósi kishuszár

Az egyik legfiatalabb versenyzőként állhat rajthoz az újkígyósi Makoviczki Martin szeptemberben a Nemzeti Vágta keretében meghirdetett Kishuszár Vágtán. Martin a második a Makoviczki családban, aki megmutathatja tehetségét a budapesti Hősök terén rendezett versenyen; bátyja, Ákos, 2016-ban nyerte meg a vágtát. Két idősebb fivére is lovakkal foglalkozik, Zoltán és Ricsi fogathajtásban jeleskedik.

Zalai kertek is versenyeznek a legszebb konyhakert címért

Közel száz, gondosan művelt helyi kert közül végül hatot neveztek be a program falubeli koordinátorai a Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű vetélkedő idei országos versenyére.

„Kiből Lesz Az Erdész?”- Erdőismereti Akadályverseny

A Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola az Erdők Hete alkalmából „Kiből Lesz Az Erdész?”- Erdőismereti Akadályversenyt hirdet Nyíregyháza város felső tagozatos tanulóinak.

Látványos lovasbemutató a Bábolnai Gazdanapokon - képgaléria

Bábolna – mi más jutna eszünkbe e név hallatán, ha nem a lovak és a régi magyar hagyományok? Látványos lovasbemutatót láthatott a nagyérdemű közönség a 31. Bábolnai Gazdanapok nyitónapján.

Kisorsolták a 11. Nemzeti Vágta előfutamain indulók sorrendjét

Nemzeti Vágta előfutamain versenyző 72 település sorrendjét, amely alapján szeptember 15-én rajthoz állhatnak lovak és lovasaik a fővárosi Hősök terén.