Back to top

Várják a jelentkezéseket a Velence vágtára

Közeledik a Nemzeti Vágta megyei előfutama, a Velence Vágta. Július elsején először rendezi meg a Velencei-tavi város a versenyt, amelynek előkészületei már javában zajlanak – s mindemellett a nevezőkre várnak.

A régió kiemelt rendezvényének számít az első alkalommal megrendezendő Velence Vágta, melynek a Sárkányos rét ad otthont július elsején. A főszerep most még a földmérőké és a szervezőké – javában zajlik a rét felmérése, valamint a programok összeállítása, a tervek szerint ugyanis a vágta felnőtt és gyermek futamain kívül több kulturális és zenei elem is szerepel majd a megyei előfutam palettáján. Koszti András, Velence polgármestere pedig hozzátette: emellett terveznek úgynevezett bónusz futamot, amelyen sztárok, sportolók, közéleti szereplők versenyeznek majd.

A Nemzeti Vágta első megyei elővágtájának szervezését Velence önkormányzata vállalta fel, a körzet országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán pedig a rendezvény fővédnöke lett. A polgármester hozzátette: – Kijelöltük a pályát, a feladat most az, hogy a versenyre alkalmas állapotba hozzuk a Sárkányos rét területét. A szervezésben segítségünkre van a Nemzeti Vágta nevezési- és elővágta igazgatója, Bendes Csaba is.

A programterv is alakul, reményeink szerint minden korosztály megtalálja majd a maga szívének kedves műsorelemet. A város vezetője szerint a nevezések is alakulnak, de még várják a felnőtt és gyermek versenyzők jelentkezését az egész megyéből, mégpedig a vagta@velence.hu e-mail címen és hét közben a +36 30 333-61-71-es mobilszámon. A lovassport iránt érdeklődők már most írják be naptárjukba a napot, amely ráadásul ingyenes esemény lesz.

Forrás: 
feol.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Április végéig lehet nevezni a konyhakertek versenyére

Április végéig csatlakozhatnak a települések Magyarország legszebb konyhakertjei címért kiírt országos vetélkedőhöz.

Megújult a Kincsem - Imperiál kiállítás

Kedden nyílik meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum felújított Kincsem - Imperiál: Híres magyar versenylovak című állandó kiállítása, amely átfogóan mutatja be a legkiemelkedőbb magyar versenylovak sikereinek történetét, a galoppversenyzés szabályait, valamint a versenyüzem működésének érdekességeit.

Házi praktikák a lovak körül

A lótartásban felmerülhetnek olyan problémák, amelyekre szeretnénk egyszerű, praktikus, és mellékhatásoktól mentes megoldást találni, vagy a szükséges orvosi és egyéb kezelések mellé keresünk kiegészítést. Ahány ház, annyi szokás, ám ebben az írásban megpróbálunk közreadni egy csokorra valót azokból a ház körül is elérhető praktikákból, amelyeket nyugodt szívvel bevehetünk a „házi patikába”.

Merlot, a nagyaranyas

Európa egyik legfontosabb nemzetközi borkiállításán, a március 17-19 között Düsseldorfban megrendezett ProWeinon adják át a Koch Borászatnak a PAR nemzetközi borversenyen kapott aranyérmeket. Koch Csaba villányi és hajós-bajai borai már nem először kapnak 90 feletti pontokat a megmérettetésen.

Péksütemények, halas termékek és üdítők is az Év Termékei között

Az idén nyolcadik alkalommal adták át az Év terméke elismeréseket hétfőn, a magyar fogyasztók 20 kategóriában értékelték a termékeket - közölte Vágvölgyi Mihály, a versenyt szervező Product of the Year Kft. sajtófőnöke az MTI-vel.

Már lehet jelentkezni a Közétkeztetési Szakácsversenyre

Május 23-ig lehet nevezni a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020 megmérettetésre. A verseny témája ezúttal a nyári ételek a hagyomány és a megújulás jegyében. Újdonság, hogy a szervezők 3+1 fős csapatok nevezését várják, a csapattagok közül pedig legalább egy főnek 35 éven alulinak kell lennie.

Jól sikerült a Kadarka-bora? Nevezzen a Kadarkaversenyre!

Március 22-én szervezik meg a Kadarka fajta jó hírnevének megőrzését, erősítését szolgáló XXIV. Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borversenyt Kiskőrösön, az István Borház Kft.-nél. A nevezési határidő március 14., a mintákat elsejétől várják a kijelölt helyeken.

Történelmi siker: két magyar arany és egy ezüst a horgász VB-n!

A napokban ért véget Dél Afrikában a 2019-es Horgász Világjátékok, amelyről mind a férfi, mind pedig a női feeder csapatunk aranyéremmel térhetett haza, mellettük pedig a csónakos pergetőink is brillíroztak.

Magával ragadó lendület

Arie Yom-Tov meghívására az idei évben is Magyarországra látogatott Nicolette van Leeuwen. A nagyszámú jelentkezőből végül 16 lovassal tudott foglalkozni. Így is szinte egész nap folytak az edzések.

Pálinka és párlatversenyt rendeztek Kőszegen

A pálinka az elmúlt évszázadok alatt a mindennapjaink részévé vált, hozzátartozik a magyar emberhez, a kultúránkhoz, és a magyar tájhoz is - fogalmazott V. Németh Zsolt miniszteri biztos a kőszegi Jurisics-várban rendezett III. Páratlan Párlatnapon február 3-án.