Back to top

Show a Gudmon Farmon: bemutatkoztak az Agromax legújabb Case IH traktorjai is

Látványos bemutatón tapasztalhatták meg az érdeklődők, mit tudnak a gyakorlatban a legújabb Case IH traktorok és Pöttinger zöldsor gépek, méghozzá a Gudmon Show-n, ami ezúttal igencsak tartalmas programot kínált: délelőtt szakemberek tartottak előadásokat a témában, és például a gépvásárlással, s az azt követő szolgáltatásokkal kapcsolatos tudnivalókba avatták be a gazdákat.

A rendezvény helyszínéül a Soltszentimrén fekvő Gudmon Farm szolgált, amit 1977-ben vásárolt meg a Gudmon család, s ami aztán folyamatos fejlesztéseket követően, a kettőezres években a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetségtől megkapta a bemutató mintatelep címet. A családnak nincsenek alkalmazottai, így a farmon minden munkafolyamatot ők végeznek, éppen ezért elengedhetetlen, hogy jó minőségű gépekkel dolgozhassanak.

„Annak idején, egy pályázatnak köszönhetően sikerült szert tennünk az első Pöttinger gépsorunkra, amit később Case IH traktorok is követtek” – mondta Gudmon Sándor, aki utóbbi gépeknek köszönhetően került kapcsolatba az amerikai márkát régóta ismerő Várkonyi Bencével és Gazdagh Andrással, akik 2017-től saját cégükön keresztül szolgálják ki a jelenlegi s leendő Case IH tulajdonosokat.

Várkonyi Bence előadásában a Case IH magyarországi elterjedésének legfontosabb állomásait ismertette, így az érdeklődők megtudhatták: a márka a 90-es évek végétől lett ismert itthon, méghozzá az akkori hivatalos márkaképviselet, a Vektor-Holding Kft. által.

Nem sokkal később ez a kizárólagos jog az Invest Gépkereskedelmi Kft.-hez került, s egészen 2017-ig ott is maradt. A szolgáltatást és az értékesítést jellemző nehézségeket elkerülendő, utóbbi cég néhány munkatársa tavaly úgy döntött, hogy nem hagyják veszni az évek során összegyűjtött tudást, hanem új céget alapítanak, ami elsősorban Case IH traktorok forgalmazásával, szervizszolgáltatással és alkatrészkereskedelemmel foglalkozik – Agromax néven.

„Az ország középső régiójában – Nógrád és Pest megyében, illetve Bács-Kiskun megye északi részén – látjuk el ezeket a feladatokat; ott értékesítünk gépet ugyanis, ahol a leggyorsabban tudjuk utolérni a tulajdonosokat a szolgáltatásainkkal”

– részletezte az okokat Gazdagh András, aki fontosnak tartja, hogy nem azokat a gépeket kell eladni, amik az „udvaron” állnak, hanem sokkal inkább az egyedi igények kiszolgálására kell törekedni.

Az Agromax Kft. munkatársai éppen ezért közvetlen kapcsolattartással, a vevő telephelyén igyekszenek kiszolgálni új és meglévő partnereiket, így nem is csoda, hogy anyagi forrásaikat legfőképp a szervizautóikba, s az azokban helyet kapó diagnosztikai felszerelésekre és speciális célszerszámokra fordítják.

 

 

A Gudmon Show előadásainak során a Case IH új modelljein túl szó esett a Pöttinger cég legújabb fejlesztéseiről is, melyeket Dávid Lajos, a gyár képviselője mutatott be. „A talajművelésre, a különböző vetéstechnikákra, illetve a szálas takarmány betakarítására több mint száz géptípust gyártunk” – emelte ki a szakember, aki nem sokkal ezután a Gudmon Farm szántóföldjén a gyakorlatban is bemutathatta azok működését. Az érdeklődők a zöldsor gépeken túl az amerikai traktorgyártó cég modelljeivel is testközelből ismerkedhettek, sőt, az új, Case IH Puma traktorcsalád egyik modelljét maguk is kipróbálhatták.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A Bábolnai Gazdanapok után a KÁN „sztárjai” is a lovak voltak

Az ország lovakat szerető része a hétvégén Kaposvárra figyelt: rendkívül sok látnivaló akadt e téren ugyanis az idei KÁN-on. A legjellegzetesebb fajták a legkülönbözőbb lovasprogramok alkalmával mutatkoztak be a kiállításon.

Gépújdonságok a gyakorlatban

A Bábolnai Gazdanapok egyik legnézettebb programja a gyakorlati gépbemutató volt. A mintegy 200 fős szakmai közönség előtt hét gépkapcsolás vonult fel, és közben az érdeklődőket szakszerűen tájékoztatták a gépek paramétereiről, munkájáról és teljesítményéről.

Brexit: a használt mezőgépek felé fordultak a brit gazdák

A Nagy-Britannia EU-s tagságának megszűnésével együtt járó bizonytalanság arra ösztönzi a briteket, hogy az új gépek helyett a használt modelleket válasszák. A vásárlók leginkább a prémium modelleket keresik a használtpiacon, mivel így alacsonyabb áron juthatnak hozzá a jól felszerelt gépekhez.

Biztos háttér

A Case IH traktrok szervizelése, alkatrész ellátását tűzte ki célul az Agri Szerviz Kft. Míg a Kft. tulajdonosai Csehországban és Szlovákiában egyben a Case IH termékek importőrei, alkatrész ellátói illetve szervizesei, Magyarországon azon dolgoznak, hogy a traktorok egy percre se álljanak meg. Ebben a munkában régi, jól felkészült szakemberek vesznek részt.

New Holland: széleskörű gépkínálat

Az Agrotec Kft. piaci jelenléte dinamikusan fejlődött az elmúlt években. A stasztikai számok azt mutatják, hogy mind gép, mind alkatrész értékesítésében az országos trendet meghaladóan növekedtek. A gépkapcsolások segítik a hatékony munkavégzés, ugyanakkor a gazdák az időjárási kockázatok miatt mind kevesebb időt szeretnének a földön tölteni.

Idén minden eddiginél több a komoly érdeklődő a mezőgépek iránt Bábolnán

Az Agro-Békés Kft. adatai szerint keresettek a 100 lóerős traktorok, a legtöbben ugyanakkor az e feletti teljesítménnyel rendelkező modellek mellett döntenek. A Bábolnai Gazdanapok a mezőgépekkel való ismerkedésre is kiváló alkalmat kínál.

Látványos lovasbemutató a Bábolnai Gazdanapokon - képgaléria

Bábolna – mi más jutna eszünkbe e név hallatán, ha nem a lovak és a régi magyar hagyományok? Látványos lovasbemutatót láthatott a nagyérdemű közönség a 31. Bábolnai Gazdanapok nyitónapján.

Fontos talajaink egészsége

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hiánypótló talajtani rendezvénye azt a felismerést hozta létre, hogy bár a talaj szerepével, fontosságával a legtöbben tisztában vannak, mégsem helyeznek elég hangsúlyt annak védelmére. Pedig a talaj létfontosságú, és nem csak a mezőgazdaság szempontjából.

Tovább pörög a traktorpiac

Tízszázalékos bővülést mért az Agrárgazdasági Kutató Intézet az idei első féléves mezőgép-forgalomban. Egyértelműen látszik a gépbeszerzési támogatások hatása mellett az önellátásra törekvés is.

„Jövő a szántóföldön”: 110 traktort és önjáró gépet mutattak be

Kereken 110 Fendt traktort és egyéb önjáró gépet tekinthettek meg az érdeklődők, melyek egytől-egyig igazodtak a rendezvény mottójához: “Jövő a szántóföldön”. A Fendt - SAATEN-UNION gyakorlati bemutatóját 2018. augusztus 23-án tartották Würzburg mellett, Wadenbrunn térségben.