Back to top

Show a Gudmon Farmon: bemutatkoztak az Agromax legújabb Case IH traktorjai is

Látványos bemutatón tapasztalhatták meg az érdeklődők, mit tudnak a gyakorlatban a legújabb Case IH traktorok és Pöttinger zöldsor gépek, méghozzá a Gudmon Show-n, ami ezúttal igencsak tartalmas programot kínált: délelőtt szakemberek tartottak előadásokat a témában, és például a gépvásárlással, s az azt követő szolgáltatásokkal kapcsolatos tudnivalókba avatták be a gazdákat.

A rendezvény helyszínéül a Soltszentimrén fekvő Gudmon Farm szolgált, amit 1977-ben vásárolt meg a Gudmon család, s ami aztán folyamatos fejlesztéseket követően, a kettőezres években a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetségtől megkapta a bemutató mintatelep címet. A családnak nincsenek alkalmazottai, így a farmon minden munkafolyamatot ők végeznek, éppen ezért elengedhetetlen, hogy jó minőségű gépekkel dolgozhassanak.

„Annak idején, egy pályázatnak köszönhetően sikerült szert tennünk az első Pöttinger gépsorunkra, amit később Case IH traktorok is követtek” – mondta Gudmon Sándor, aki utóbbi gépeknek köszönhetően került kapcsolatba az amerikai márkát régóta ismerő Várkonyi Bencével és Gazdagh Andrással, akik 2017-től saját cégükön keresztül szolgálják ki a jelenlegi s leendő Case IH tulajdonosokat.

Várkonyi Bence előadásában a Case IH magyarországi elterjedésének legfontosabb állomásait ismertette, így az érdeklődők megtudhatták: a márka a 90-es évek végétől lett ismert itthon, méghozzá az akkori hivatalos márkaképviselet, a Vektor-Holding Kft. által.

Nem sokkal később ez a kizárólagos jog az Invest Gépkereskedelmi Kft.-hez került, s egészen 2017-ig ott is maradt. A szolgáltatást és az értékesítést jellemző nehézségeket elkerülendő, utóbbi cég néhány munkatársa tavaly úgy döntött, hogy nem hagyják veszni az évek során összegyűjtött tudást, hanem új céget alapítanak, ami elsősorban Case IH traktorok forgalmazásával, szervizszolgáltatással és alkatrészkereskedelemmel foglalkozik – Agromax néven.

„Az ország középső régiójában – Nógrád és Pest megyében, illetve Bács-Kiskun megye északi részén – látjuk el ezeket a feladatokat; ott értékesítünk gépet ugyanis, ahol a leggyorsabban tudjuk utolérni a tulajdonosokat a szolgáltatásainkkal”

– részletezte az okokat Gazdagh András, aki fontosnak tartja, hogy nem azokat a gépeket kell eladni, amik az „udvaron” állnak, hanem sokkal inkább az egyedi igények kiszolgálására kell törekedni.

Az Agromax Kft. munkatársai éppen ezért közvetlen kapcsolattartással, a vevő telephelyén igyekszenek kiszolgálni új és meglévő partnereiket, így nem is csoda, hogy anyagi forrásaikat legfőképp a szervizautóikba, s az azokban helyet kapó diagnosztikai felszerelésekre és speciális célszerszámokra fordítják.

 

 

A Gudmon Show előadásainak során a Case IH új modelljein túl szó esett a Pöttinger cég legújabb fejlesztéseiről is, melyeket Dávid Lajos, a gyár képviselője mutatott be. „A talajművelésre, a különböző vetéstechnikákra, illetve a szálas takarmány betakarítására több mint száz géptípust gyártunk” – emelte ki a szakember, aki nem sokkal ezután a Gudmon Farm szántóföldjén a gyakorlatban is bemutathatta azok működését. Az érdeklődők a zöldsor gépeken túl az amerikai traktorgyártó cég modelljeivel is testközelből ismerkedhettek, sőt, az új, Case IH Puma traktorcsalád egyik modelljét maguk is kipróbálhatták.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Traktorokkal vonultak át a városon a ballagó diákok

Szekszárdon és Tatán is traktoros felvonulással búcsúztak a középiskolától és városuktól a mezőgazdasági szakiskolák végzős diákjai.

Traktoron keresztül vezetett az út a győzelemhez

Véget ért a Szakma Sztár Fesztivál 2018, ezzel együtt pedig kiderült, kik képviselhetik hazánkat a szeptemberi EuroSkills-en - idén először nehézgép-szerelőt is indítunk a kontinensviadalon.

A Budakeszi Vadaspark is készül a Föld Napjára

A Budakeszi Vadaspark április 21-én, szombaton a Föld Napja apropóján egy fergeteges, és hasznos tudásanyagban gazdag ünneplésre hívja a bolygónk sokszínűségét és természeti egyensúlyát megóvni vágyó természetkedvelőket.

Az önvezető mezőgazdasági gépeké a jövő

Komoly előrelépésről számol be a CASE IH autonóm mezőgazdasági járművekkel foglalkozó kísérleti programja. A technikai megoldások mellett az mezőgazdaság szerteágazó igényeinek felmérése is megkezdődött. Először vesz részt szántóföldi kísérletben a Bolthouse Farms, a Campbell Soup Vállalat egyik divíziója.

Az új EU-s szabályozás kivonja a forgalomból a régi traktorokat

Egy új EK rendelet alapján a 2018. januárjától új szabályrendszer érvényes az európai piacra gyártott, oda forgalmazott, és az ott forgalomba helyezendő traktorok típusjóváhagyásai esetén. A korábbi szabáályok szerint gyártott erőgépek már nem helyezhetők forgalomba, csak korlátozott számban, egyéb feltételek meglétekor. A John Deere mindezen feltételeket időben teljesíti - adta hírül a KITE Zrt.

Bővült a mezőgazdasági gépek értékesítése

Kétévi csökkenés után tavaly ismét bővült a mezőgéppiac – derül ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentéséből. A szakértők az idén további jelentős forgalomnövekedést várnak.

Üzleti borbemutató Varsóban

Hatalmas sikere volt Lengyelország fővárosában a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a szőlész borász szakmai önkormányzata által megrendezett üzleti borbemutatónak. Az elmúlt évek Országos Borversenyének díjazottjai közül 26 pincészet mutatta be borait a közel 200 fős, főként kereskedőkből, újságírókból és sommelier-ekből álló szakmai közönségnek.

Karnyújtásnyira az országos hálózattól az Agro-Békés Kft.

Hamarosan országos lefedettséget biztosít partnereinek a Case IH erő- és munkagépek hivatalos magyarországi forgalmazójaként is működő Agro-Békés Kft. A most átadott nyíregyházi telephely a térségben élő gazdálkodók gyorsabb és egyszerűbb gép-, alkatrész- és szervizellátását teszi lehetővé, év végén pedig megnyílik a cég dunántúli központnak szánt pákozdi kirendeltsége is.

Mezőgazdasági jogosítvány kisokos

Az utóbbi években itt-ott változott a mezőgazdasági és erdészeti járművekre vonatkozó szabályozás, a gépek is egyre modernebbek és bonyolultabbak, összeszedtük röviden, de közérthetően, hogy mivel érdemes tisztában lenni elindulás előtt.

Együtt a McCormick-kal

A hír még fris, január közepétől az Invest Gépkereskedelmi Kft. vált a McCormick kizárólagos forgalmazójává Magyarországon. Az év traktora mellett elhozták az AGROmashEXPO-ra a legújabb innovációt is: olyan online rendszert helyeznek üzembe, ahol a termelő a meglévő opciók alapján maga állíthatja össze saját erőgépét