Back to top

Show a Gudmon Farmon: bemutatkoztak az Agromax legújabb Case IH traktorjai is

Látványos bemutatón tapasztalhatták meg az érdeklődők, mit tudnak a gyakorlatban a legújabb Case IH traktorok és Pöttinger zöldsor gépek, méghozzá a Gudmon Show-n, ami ezúttal igencsak tartalmas programot kínált: délelőtt szakemberek tartottak előadásokat a témában, és például a gépvásárlással, s az azt követő szolgáltatásokkal kapcsolatos tudnivalókba avatták be a gazdákat.

A rendezvény helyszínéül a Soltszentimrén fekvő Gudmon Farm szolgált, amit 1977-ben vásárolt meg a Gudmon család, s ami aztán folyamatos fejlesztéseket követően, a kettőezres években a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetségtől megkapta a bemutató mintatelep címet. A családnak nincsenek alkalmazottai, így a farmon minden munkafolyamatot ők végeznek, éppen ezért elengedhetetlen, hogy jó minőségű gépekkel dolgozhassanak.

„Annak idején, egy pályázatnak köszönhetően sikerült szert tennünk az első Pöttinger gépsorunkra, amit később Case IH traktorok is követtek” – mondta Gudmon Sándor, aki utóbbi gépeknek köszönhetően került kapcsolatba az amerikai márkát régóta ismerő Várkonyi Bencével és Gazdagh Andrással, akik 2017-től saját cégükön keresztül szolgálják ki a jelenlegi s leendő Case IH tulajdonosokat.

Várkonyi Bence előadásában a Case IH magyarországi elterjedésének legfontosabb állomásait ismertette, így az érdeklődők megtudhatták: a márka a 90-es évek végétől lett ismert itthon, méghozzá az akkori hivatalos márkaképviselet, a Vektor-Holding Kft. által.

Nem sokkal később ez a kizárólagos jog az Invest Gépkereskedelmi Kft.-hez került, s egészen 2017-ig ott is maradt. A szolgáltatást és az értékesítést jellemző nehézségeket elkerülendő, utóbbi cég néhány munkatársa tavaly úgy döntött, hogy nem hagyják veszni az évek során összegyűjtött tudást, hanem új céget alapítanak, ami elsősorban Case IH traktorok forgalmazásával, szervizszolgáltatással és alkatrészkereskedelemmel foglalkozik – Agromax néven.

„Az ország középső régiójában – Nógrád és Pest megyében, illetve Bács-Kiskun megye északi részén – látjuk el ezeket a feladatokat; ott értékesítünk gépet ugyanis, ahol a leggyorsabban tudjuk utolérni a tulajdonosokat a szolgáltatásainkkal”

– részletezte az okokat Gazdagh András, aki fontosnak tartja, hogy nem azokat a gépeket kell eladni, amik az „udvaron” állnak, hanem sokkal inkább az egyedi igények kiszolgálására kell törekedni.

Az Agromax Kft. munkatársai éppen ezért közvetlen kapcsolattartással, a vevő telephelyén igyekszenek kiszolgálni új és meglévő partnereiket, így nem is csoda, hogy anyagi forrásaikat legfőképp a szervizautóikba, s az azokban helyet kapó diagnosztikai felszerelésekre és speciális célszerszámokra fordítják.

 

 

A Gudmon Show előadásainak során a Case IH új modelljein túl szó esett a Pöttinger cég legújabb fejlesztéseiről is, melyeket Dávid Lajos, a gyár képviselője mutatott be. „A talajművelésre, a különböző vetéstechnikákra, illetve a szálas takarmány betakarítására több mint száz géptípust gyártunk” – emelte ki a szakember, aki nem sokkal ezután a Gudmon Farm szántóföldjén a gyakorlatban is bemutathatta azok működését. Az érdeklődők a zöldsor gépeken túl az amerikai traktorgyártó cég modelljeivel is testközelből ismerkedhettek, sőt, az új, Case IH Puma traktorcsalád egyik modelljét maguk is kipróbálhatták.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Veterán csodák, és modern gépek egymás ellen

Hagyományőrzés és szántóverseny, a kettő nagyon jól megfér egymással; ezt bizonyítja a Jászkiséren augusztus 4-én már 3. alkalommal megrendezett „Hagyományőrző Veterán Szántóverseny és Gép- és Gépésztalálkozó”.

Magyarországon eddig még nem látott gépek mutatkoztak be a látványos gépshow-n

Egész napos, változatos programokkal tarkított gépshow-t szervezett Polgárdiba az AXIÁL Kft. és Phylazonit Kft. A szervezők a legújabb talajművelő technológiák ismertetése mellett az új, 650 lóerős, gumihevederes Fendt traktort is bemutatták, s persze nem maradhattak el ez alkalomból a mezőgazdaság aktualitásait érintő hasznos előadások sem.

Case IH ‒ világpremier Szászországban

Július 27-ig tartott az embargó, ezután a szakma számára is kiderül, hogy a világ legnagyobb rotoros betakarítógép-gyártója mennyi és milyen újdonságokkal látta el az Axial Flow® 250 kombájnsorozatának legújabb tagjait.

FlowerTrials 2018 – élő katalógus

Azoknak az egynyári- és balkonnövény-termelőknek, akik követni szeretnék a legfrissebb trendeket, tilos kihagyni a FlowerTrials négy napját. A Németországban és Hollandiában 32 helyszínen mintegy 60 szaporítóanyag-termelő és nemesítő cég várta immár 15. alkalommal a szakmai közönséget.

Amit a kápiáról tudni kell

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Kápia Szakmai Napot tart július 6-án (pénteken) Szentesen, az Árpád-Agrár Zrt. székházában.

A pályázatok mozgatják a géppiacot idén is

Kétévi visszaesés után 2017-ben végre magára talált, és újra növekedésnek indult a hazai mezőgép-piac, és a prognózisok szerint idén is folytatódhat a bővülés. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet júniusi Agrárpiaci Információk című kiadványának gépértékesítési adataiból azonban az látszik, hogy átalakulóban van a gépkereslet.

Az öreg traktor sem vén traktor

Munka helyett szórakozni gyűltek össze a traktor(os)ok Csáfordon. Egy év kihagyás után ugyanis sokak nagy örömére újra, immár kilencedik alkalommal is megrendezték az öreg gépek találkozóját a településen. Ezt bizonyítja, hogy mintegy százötven traktor érkezett a rendezvényre.

Százmilliós adócsalás mezőgazdasági gépekkel

Vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága négy ember ellen, aki a gyanú szerint százmillió forinttal károsította meg a költségvetést - tájékoztatta a szervezet sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

„Hadrendben” az Agro-Békés legújabb gépei

„Csatasorba” állította munkagépeit az Agro-Békés Kft. a békéscsabai repülőtéren: a többi között a Case IH traktorok hivatalos magyarországi forgalmazójaként ismert cég nyílt napján testközelből ismerkedhettek az érdeklődők a legmodernebb technológiákkal és megoldásokkal, melyek amellett, hogy költséghatékony megoldást kínálnak, a termelékenységben is nagy előrelépést jelentenek.

Kaposváriak nyerték az Agrolympiát

Bálakazlakból toronyépítés és traktorkerékcsere: nyolc középiskola diákjai közül a Gantner Márk, Bálint Dominik, Vati Flórián és Ládás Olivér alkotta somogyi küldöttség nyert és így ők képviselik hazánkat a harmadik Agrolympián szeptemberben, Portugáliában.