Back to top

Show a Gudmon Farmon: bemutatkoztak az Agromax legújabb Case IH traktorjai is

Látványos bemutatón tapasztalhatták meg az érdeklődők, mit tudnak a gyakorlatban a legújabb Case IH traktorok és Pöttinger zöldsor gépek, méghozzá a Gudmon Show-n, ami ezúttal igencsak tartalmas programot kínált: délelőtt szakemberek tartottak előadásokat a témában, és például a gépvásárlással, s az azt követő szolgáltatásokkal kapcsolatos tudnivalókba avatták be a gazdákat.

A rendezvény helyszínéül a Soltszentimrén fekvő Gudmon Farm szolgált, amit 1977-ben vásárolt meg a Gudmon család, s ami aztán folyamatos fejlesztéseket követően, a kettőezres években a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetségtől megkapta a bemutató mintatelep címet. A családnak nincsenek alkalmazottai, így a farmon minden munkafolyamatot ők végeznek, éppen ezért elengedhetetlen, hogy jó minőségű gépekkel dolgozhassanak.

„Annak idején, egy pályázatnak köszönhetően sikerült szert tennünk az első Pöttinger gépsorunkra, amit később Case IH traktorok is követtek” – mondta Gudmon Sándor, aki utóbbi gépeknek köszönhetően került kapcsolatba az amerikai márkát régóta ismerő Várkonyi Bencével és Gazdagh Andrással, akik 2017-től saját cégükön keresztül szolgálják ki a jelenlegi s leendő Case IH tulajdonosokat.

Várkonyi Bence előadásában a Case IH magyarországi elterjedésének legfontosabb állomásait ismertette, így az érdeklődők megtudhatták: a márka a 90-es évek végétől lett ismert itthon, méghozzá az akkori hivatalos márkaképviselet, a Vektor-Holding Kft. által.

Nem sokkal később ez a kizárólagos jog az Invest Gépkereskedelmi Kft.-hez került, s egészen 2017-ig ott is maradt. A szolgáltatást és az értékesítést jellemző nehézségeket elkerülendő, utóbbi cég néhány munkatársa tavaly úgy döntött, hogy nem hagyják veszni az évek során összegyűjtött tudást, hanem új céget alapítanak, ami elsősorban Case IH traktorok forgalmazásával, szervizszolgáltatással és alkatrészkereskedelemmel foglalkozik – Agromax néven.

„Az ország középső régiójában – Nógrád és Pest megyében, illetve Bács-Kiskun megye északi részén – látjuk el ezeket a feladatokat; ott értékesítünk gépet ugyanis, ahol a leggyorsabban tudjuk utolérni a tulajdonosokat a szolgáltatásainkkal”

– részletezte az okokat Gazdagh András, aki fontosnak tartja, hogy nem azokat a gépeket kell eladni, amik az „udvaron” állnak, hanem sokkal inkább az egyedi igények kiszolgálására kell törekedni.

Az Agromax Kft. munkatársai éppen ezért közvetlen kapcsolattartással, a vevő telephelyén igyekszenek kiszolgálni új és meglévő partnereiket, így nem is csoda, hogy anyagi forrásaikat legfőképp a szervizautóikba, s az azokban helyet kapó diagnosztikai felszerelésekre és speciális célszerszámokra fordítják.

 

 

A Gudmon Show előadásainak során a Case IH új modelljein túl szó esett a Pöttinger cég legújabb fejlesztéseiről is, melyeket Dávid Lajos, a gyár képviselője mutatott be. „A talajművelésre, a különböző vetéstechnikákra, illetve a szálas takarmány betakarítására több mint száz géptípust gyártunk” – emelte ki a szakember, aki nem sokkal ezután a Gudmon Farm szántóföldjén a gyakorlatban is bemutathatta azok működését. Az érdeklődők a zöldsor gépeken túl az amerikai traktorgyártó cég modelljeivel is testközelből ismerkedhettek, sőt, az új, Case IH Puma traktorcsalád egyik modelljét maguk is kipróbálhatták.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Technológiai újdonságok az AXIÁL standon, az AgrárgépShow szakkiállításon

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját, melyet naponta kétszer, 11:00 és 13:30 órai kezdettel tekinthetnek meg a látogatók a Hungexpo D pavilonjában.

Sofőr nélkül, rekord sebességgel tolta le a havat a Valtra

Országúti hóeltakarításban állított fel 73,17 km/h sebességi világrekordot Dél-Finnországban, egy vezető nélküli (autonóm) Valtra T254 Versu traktor.

Jotodeer és társai

Van a világnak egy pontja, ahol igen elterjedt a legkedveltebb típusú autómárkák másolása. Nem lehet elmenni amellett, hogy a jelenség egyre inkább kapcsolódik a mezőgazdasági gépekhez is.

Precíziós vagy sem, működjön a gyakorlatban

Bár az elektronizálás az egyik fejlesztési irány a kertészeti gépek gyártásában, elektromos traktort csak korlátozottan lehet használni a ma ismert akkumulátorok mellett, nagyobb jövő előtt állnak a különböző robotok és önjáró eszközök. Gyümölcsszedő robotok is léteznek mechanikus vagy pneumatikus fogószerkezettel, amelyek fölismerik és leszedik a gyümölcsöt.

Nagy gépek kicsiben - nem csak gyerekeknek

A holland Martin Limpens nagyméretű betakarítógépek és traktorok élethű működőképes modelljeit készíti el 1:32/1:4/1:5-ös méretekben, távirányítható kivitelben.

Futurisztikus traktor már létező technológiákból összerakva

Futurisztikus MTZ modellt mutattak be a BelarusCrossway elnevezésű fehérorosz gazdasági fórumon november végén Minszkben. Az új MTZ modell érdekes koncepciójának kigondolója Alexander Nasyr, a Minszk Traktorgyár fiatal formatervezője.

Guminyomás GPS-vezérléssel

Az osztrák GeoCare GmbH traktorokra és magajáró gépekre utólag felszerelhető guminyomás szabályzót fejlesztett ki, mely számos tényezőt figyelembe véve képes automatikusan állítani az erőgépek gumiabroncsának belső nyomását.

Hogy került gumi a traktorra?

1928-ban a Continental elsőként vezette be az európai piacra a traktorok számára készült sürített levegős gumiabroncsot. A kilencven év során végrehajtott fejlesztések biztosították a Continental nemzetközi sikerét a gumiabroncs ágazatban. Az elkövetkező években a vállalat azt tervezi, hogy bővíti a kínálatot erre a szegmensre.

Új megjelenésű török ​​traktorok törnek be az uniós piacra

Törökország a közelmúltban komoly traktorgyártóként jelent meg Nyugat-Európa térképén. A Hattat, a Tumosan és az Armatrac, mellett, egy új gyártó, a Basak Traktor is beszállt az EU -s piacra.

A Fiat traktor évszázada

A Fiat Agri utódja, a New Holland, ebben az évben ünnepli, hogy az első Fiat emblémás traktor legurult a szerelő szalagról. A márka 702-es számot viselő modellje megoldást kívánt adni a gazdák számára az I. világháborút követően kialakult munkaerő-hiányra.