0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Show a Gudmon Farmon: bemutatkoztak az Agromax legújabb Case IH traktorjai is

Látványos bemutatón tapasztalhatták meg az érdeklődők, mit tudnak a gyakorlatban a legújabb Case IH traktorok és Pöttinger zöldsor gépek, méghozzá a Gudmon Show-n, ami ezúttal igencsak tartalmas programot kínált: délelőtt szakemberek tartottak előadásokat a témában, és például a gépvásárlással, s az azt követő szolgáltatásokkal kapcsolatos tudnivalókba avatták be a gazdákat.

A rendezvény helyszínéül a Soltszentimrén fekvő Gudmon Farm szolgált, amit 1977-ben vásárolt meg a Gudmon család, s ami aztán folyamatos fejlesztéseket követően, a kettőezres években a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetségtől megkapta a bemutató mintatelep címet. A családnak nincsenek alkalmazottai, így a farmon minden munkafolyamatot ők végeznek, éppen ezért elengedhetetlen, hogy jó minőségű gépekkel dolgozhassanak.

„Annak idején, egy pályázatnak köszönhetően sikerült szert tennünk az első Pöttinger gépsorunkra, amit később Case IH traktorok is követtek” – mondta Gudmon Sándor, aki utóbbi gépeknek köszönhetően került kapcsolatba az amerikai márkát régóta ismerő Várkonyi Bencével és Gazdagh Andrással, akik 2017-től saját cégükön keresztül szolgálják ki a jelenlegi s leendő Case IH tulajdonosokat.

Várkonyi Bence előadásában a Case IH magyarországi elterjedésének legfontosabb állomásait ismertette, így az érdeklődők megtudhatták: a márka a 90-es évek végétől lett ismert itthon, méghozzá az akkori hivatalos márkaképviselet, a Vektor-Holding Kft. által.

Nem sokkal később ez a kizárólagos jog az Invest Gépkereskedelmi Kft.-hez került, s egészen 2017-ig ott is maradt. A szolgáltatást és az értékesítést jellemző nehézségeket elkerülendő, utóbbi cég néhány munkatársa tavaly úgy döntött, hogy nem hagyják veszni az évek során összegyűjtött tudást, hanem új céget alapítanak, ami elsősorban Case IH traktorok forgalmazásával, szervizszolgáltatással és alkatrészkereskedelemmel foglalkozik – Agromax néven.

„Az ország középső régiójában – Nógrád és Pest megyében, illetve Bács-Kiskun megye északi részén – látjuk el ezeket a feladatokat; ott értékesítünk gépet ugyanis, ahol a leggyorsabban tudjuk utolérni a tulajdonosokat a szolgáltatásainkkal”

– részletezte az okokat Gazdagh András, aki fontosnak tartja, hogy nem azokat a gépeket kell eladni, amik az „udvaron” állnak, hanem sokkal inkább az egyedi igények kiszolgálására kell törekedni.

Az Agromax Kft. munkatársai éppen ezért közvetlen kapcsolattartással, a vevő telephelyén igyekszenek kiszolgálni új és meglévő partnereiket, így nem is csoda, hogy anyagi forrásaikat legfőképp a szervizautóikba, s az azokban helyet kapó diagnosztikai felszerelésekre és speciális célszerszámokra fordítják.

 

 

A Gudmon Show előadásainak során a Case IH új modelljein túl szó esett a Pöttinger cég legújabb fejlesztéseiről is, melyeket Dávid Lajos, a gyár képviselője mutatott be. „A talajművelésre, a különböző vetéstechnikákra, illetve a szálas takarmány betakarítására több mint száz géptípust gyártunk” – emelte ki a szakember, aki nem sokkal ezután a Gudmon Farm szántóföldjén a gyakorlatban is bemutathatta azok működését. Az érdeklődők a zöldsor gépeken túl az amerikai traktorgyártó cég modelljeivel is testközelből ismerkedhettek, sőt, az új, Case IH Puma traktorcsalád egyik modelljét maguk is kipróbálhatták.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu