0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Tisztújításokat tartottak a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken

A három borvidéki hegyközséből kettőben új elnököt választott a tagság. A Csopak és Környéke-Balatonaliga- Balatonfőkajár Hegyközségben maradt a korábbi elnök, Feindl Lajos.

A Szentantalfai Hegyközségben Varga Zoltántól Brazsil Dávid vette át a stafétát. Brazsil Dávid a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára, és Balatoncsicsón működik a Brazsil család borászata.

A Balatonfüred-Szőlősi Hegyközségben Szabó Istvánt Baloghné Király Mónika váltotta. A bajai kötődésű, szőlő- és gyümölcstermesztő, agrárkémikus és növényvédelmi szakirányító végzettséggel is rendelkező új hegyközségi elnök 18 éve működteti férjével Pécselyen családi borászatát. Kétszer volt a városban az év bortermelője, és több más díjat is megkapott.

Baloghné Király Mónika a veol.hu-nak elmondta:

„Azt az irányt szeretném folytatni, amit Szabó István elkezdett. A hegyközség mostanra országos elismertségű, az első tíz hegyközség között szerepel. Ehhez szeretnék fiatalos gondolkodást és lendületet, jó kommunikációt tenni. Szeretném ha a szőlészek és a borászok közötti kapcsolat is erősödne.”

A hegyközség most gőzerővel a Városi Borversenyre készül. Ezt május 10-én és 11-én tartják majd. A versenyt mindig nagy érdeklődés kíséri, mert nagy a tétje. Ezen a rendezvényen dől el, hogy mely borászatok vehetnek majd részt a Balatonfüredi Borheteken.

Forrás: veol.hu