0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Súlyosan sérült mókust mentettek a dömösi madármentők – videó

Lujzi, a kis mókus élete nem sokon múlt: egy kutya szájából mentették meg. Azóta már túl van a műtéten és a videó tanulsága szerint az étvágya is visszatért.

Egy kutya szájából mentették ki azt a kölyök európai mókust, aki végül a dömösi Birdmania Madármentő Központba került. Befogadói Lujzinak nevezték el az apróságot – adta hírül a kemma.hu.

Márton Andrást, a mentőközpont vezetőjét Visegrádról hívták, hogy a rágcsáló bajba került. Az állatvédő egy felnőtt, harcias mókusra készülve kesztyűvel, hálóval felvértezve indult útnak. Végül egyikre sem volt szüksége:

„A helyszínen kiderült, hogy egy éppen futkosni kezdő gyerekmókus került bajba. Az alig tenyérnyi apróság a kutya elől egy fa tövében lévő gödörbe menekült, onnan védekezett harciasan.”

A lábai is megsérültek

Márton András elmesélte, hogy a mókus orra, pofácskája csurom vér volt, de mikor kivette a fa mellől megnyugodva látta, nem tüdőből vérzik:

– Otthon elsősegélynél kiderült, csak megkarmolta az orra érzékeny részét. Ami helyben is aggasztott, hogy miért a földön bújt el, és nem fölfelé menekült a biztonságos fára. Már csak otthon derült ki, jobb hátsó lábát alig használja, de a balt se tökéletesen. Mindkét lábán volt érzékelés, élet, de gyanús volt a komolyabb sérülés

Az egyébként nagyon barátságos, bújós mókus dobozba került, hogy a budapesti Chiru-Vet állatorvosi szakrendelőben kapjon szakszerű ellátást.

A röntgen után kiderült, hogy haránt törése van. A műtétet nem lehetett elkerülni.

Szerencsére jól sikerült, Dr. Ipolyi Tamás összerakta a törött combcsontot péntek éjjel, szombat délelőtt már haza is lehetett vinni. Közérzete, és étvágya jó, Márton András reméli, hogy gond nélkül fog gyógyulni.

youtube://v/srN45VClIJ0

 

Forrás: kemma.hu