0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Nyitás a külpiacok felé szakértők segítségével

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy alapítvány térítésmentesen segít a nemzetközi kapcsolatok kiszélesítésében. Aktuális támogatási lehetőségekről is tájékoztatja az agráriumban tevékenykedő vállalkozásokat. Egy új EU-s pályázattal például olyan technológia érhető el, mellyel optimalizálható a betakarítás időpontja.

A PRIMOM Alapítvány által működtetett Enterprise Europe Network nyíregyházi irodájában számos új és érdekes programhoz csatlakozhatnak a megyei vállalkozások, sőt, ezek a szolgáltatások térítésmentesen vehetők igénybe azoknak, akik érdeklődnek a nemzetközi piacok iránt.

Mészáros Éva a haon.hu-nak elmondta, hogy az alapítvány tanácsadói segítségével nemcsak nemzetközi üzleti partnereket kutathatnak fel a vállalkozások, hanem arról is tájékozódhatnak, hogyan vehetnek részt különböző nemzetközi projektekben, vagy hogyan juthatnak hozzá az európai uniós forrásokhoz.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a számtalan, Magyarországon megrendezett program mellett örömteli, hogy a gazdálkodó szervezetek egyre inkább érdeklődnek a külpiacok iránt, így ennek az igénynek is igyekeznek megfelelni.

Aktuális pályázati lehetőség

Az Európai Unió által kiemelten támogatandó ágazatok közül az agrárvállalkozások számára lehet érdekes az a berendezés, melyet jelenleg száz százalékos támogatással vásárolhatnak meg. Ez az új eszköz alkalmas arra, hogy foto-elektronikus eljárással ellenőrizze az élelmiszerek minőségét és képes elválasztani a szennyezett terményeket. A gyártó cég vállalkozásra szabottan készíti el a berendezést. A betakarított termék, illetve a késztermék mellett a termelésben is bevethető ez a technológia, mely segíti a talaj folyamatos ellenőrzését, valamint információkat ad egy-egy termés érettségi szintjének állapotáról is, így optimalizálható a betakarítás időpontja. Egy-egy projekt megvalósítási ideje várhatóan 7 hónap, folyamatosan várják agrár és élelmiszeripari vállalkozások jelentkezést – beszélt egy aktuális lehetőségről a nyíregyházi irodavezető.

Forrás: haon.hu