Back to top

Zöldsoros gépek az Állattenyésztési Napokon

A 2018. május 10-11-12. napokon megrendezésre kerülő Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok rendezvényen az AXIÁL Kft. is kiállít. Standjukon többek között látható lesz több CLAAS márkájú zöldsoros gép is.

A CLAAS zöldsor palettájából a DISCO 3200 FRC front felfüggesztésű, tárcsás, gumihengeres szársértős kasza, a DISCO 3600 RC CONTOUR hátsó függesztésű, tárcsás, gumihengeres szársértős kasza, valamint a VARIANT 485 RC PRO gumihevederes, változtatható kamrás körbálázó jelenik meg a kiállítói területen.

Fotó: CLAAS

 

DISCO 3200 FRC

A MAX CUT kaszasín központi szerkezetét a hullámos kialakítás adja, egyetlen darabból préselt, 3000 tonnás nyomóerővel. A váz és a borítás együtt lett megmunkálva, ennek köszönhetően a szerkezet két része között ultraprecíz illeszkedést eredményez. Az innovatív csavarkialakítás tökéletes kapcsolatot biztosít anélkül, hogy gyengítő hatást gyakorolna, mint a hegesztés. Végül, de nem utolsó sorban, a nagy szilárdságú finomszemcsés acél biztosítja a MAX CUT kaszasín maximális élettartamát, akár extrém terhelés esetén is.

A PROFIL kapcsolódás a traktor mozgásától függetlenül, háromdimenziós talajkövetést tesz lehetővé. A kasza egy támasztótengelyhez van csatlakoztatva, ezáltal tökéletesen alkalmazkodik a menetirány szerinti talajvonalhoz. A hosszanti illeszkedést a talajhoz közeli forgópont biztosítja. Az alacsony talajkövetés megakadályozza, hogy a kasza elemei a földbe ásódjanak, illetve védi a fűtakarót. Ez továbbá magasabb kaszálási sebességet és egységes kaszálási eredményt tesz lehetővé.

A leveles növények, mint például a lucerna, gyengédebb szársértést követelnek meg. A cél a szárak megroppantása, a levelek megsértése, azok elpazarlása nélkül. A tartós, poliuretán V alakú, egymásba kapcsolódó hengerek az erős szárakat eltörik, ezzel védve a leveleket. A szársértés intenzitását a rugóterhelés ellenében lehet beállítani, amely egyúttal megvédi a hengereket is a külső idegen anyagoktól. Az állítható rendterelő lemezek a kívánt rend kialakítást teszik lehetővé.

A kasza kérhető ACTIVE FLOAT, opcionális hidropneumatikus felfüggesztéssel, illetve igény szerint rendelhető szársértő nélkül, verőujjas vagy gumihengeres szársértővel is. Szintén opcionális funkció a világító figyelmeztető jelzések, melyek a biztonságos közlekedést hivatottak elősegíteni.

Fotó: CLAAS

 

DISCO 3600 RC CONTOUR

E kasza is MAX CUT kaszasínnel szerelt.

A CONTOUR modellek kaszaegységei a súlypont középpontjában helyezkednek el, így szabadon tudnak mozogni és alkalmazkodnak a talajvonalhoz. A helyes magasságbeállítás nyilakkal jelölt.

A 120°-os szállítási helyzet és a traktorhoz közeli súlyponti helyzet biztosítja a kiemelkedő stabilitást, biztonságot és könnyű kezelést az úton. A mechanikus zárrendszer segítségével a kasza szállításkor is biztonságban van.

Nincs két egyforma földterület. Az ACTIVE FLOAT-nak köszönhetően könnyen és gyorsan lehet alkalmazkodni a változó körülményekhez, például a vizes területekhez vagy a száraz dombtetőkhöz. A kasza talajnyomását rugalmasan lehet beállítani az egyszeres működésű munkahenger segítségével, akár menet közben is. Az aktuális nyomásérték jól látható nyomásmérő órán. Az ACTIVE FLOAT hidropneumatikus felfüggesztés minden CLAAS CONTOUR hátsó kasza esetén alapfelszereltség, frontkaszáknál pedig opcióként rendelhető. Ez a felfüggesztőrendszer a kasza súlyát a fűtakaróról a traktorra irányítja. Csökkenti az oldalirányú erőket lejtőkön történő munka esetén, a nagyobb vezetési kényelem és a jobb kaszálási minőség érdekében. Az ACTIVE FLOAT hidropneumatikus felfüggesztés alternatívájaként az állítható rugós függesztés is elérhető. Az egyszeres működésű szelep lehetővé teszi, hogy a tehermentesítési nyomást a fülke kényelméből lehessen beállítani, a beállított érték pedig megjelenik a jól látható nyomásmérőn. A kasza maximális tehermentesítése egyenetlen földterület esetén ajánlott.

DISCO 3600 RC CONTOUR szintén igény szerint rendelhető szársértő nélkül, verőujjas vagy gumihengeres szársértővel. 

 

Fotó: CLAAS

VARIANT 485 RC PRO

Az opcionális, duplagörgős terményleszorító már ezerszer bizonyított, és folyamatosan fejlődik. Tökéletesen tömöríti a terményt, jelentősen felgyorsítja a terményáramlást és biztosítja a rotort az aktív terményellátásáról.

Fejlesztették a ROTO CUT és ROTO CUT HD rotorcsillagainak elrendezését. A négycsillagos rotorfogak 360°-ban, spirális alakban helyezkednek el, ami lehetővé teszi a rövid termény, kis rendek optimális elosztását, jobb formájú bálát eredményezve.

A bálázás kemény munka, fontos a megfelelő ütemezés. Ebben segít például a hidraulikusan lesüllyeszthető fenéklemez, ami aktívan alkalmazkodik a terményáramláshoz. Az automatikus, 30 mm-es süllyesztés lehetővé teszi, hogy a szabálytalan rendeket is folyamatosan felszedje, illetve a vágási minőség is magas legyen. A lesüllyeszthető fenéklemez és 2, kétirányú munkahenger miatt lesz a VARIANT-ból VARIANT PRO, attól függetlenül, hogy ROTO FEED vagy ROTO CUT.

A fenéklemez mozgását a terminálon követhetjük fény- és hangjelzések kíséretében. A lehetséges dugulásokat a terminál segítségével lehet eltávolítani, anélkül, hogy a traktort elhagyná. A hidraulikusan leereszthető dobfenék kinyílik, és a rotor a torlaszt közvetlenül a bálakamrába juttatja. A vágó rotorral rendelkező bálázók esetében a pengékről gombnyomással le lehet venni a nyomást, mielőtt a lesüllyeszthető fenéklemez kinyílna. A pengék automatikusan visszaugranak záráskor.

Négy vagy öt tartós, végtelenített heveder és a TSUBAKI láncok garantálják a nagy bálatömörséget. A gyors hevedersebesség azt jelenti, hogy a VARIANT gyorsabban dolgozik bármelyik másik bálázónál.

Az új, szabadalmaztatott hálóvezető lemez növeli a megbízhatóságot. A lemez lent van a bálázási folyamat alatt, így ez megelőzi a terményanyag felhalmozódását. A kötözési folyamat alatt pedig felcsukódik. Ez biztosítja, hogy a háló vagy a zsineg optimálisan vezérelt legyen.

Fotó: CLAAS

A hálós és a duplazsineges kötözés is teljesen automatikusan indul. Könnyen beállítható, precíz kötözési mechanizmus biztosítja a kompakt bálákat, amelyek tartják a formájukat. A szükséges kötözőanyag tárolására sok hely áll rendelkezésre a VARIANT bálázóban. Lehetőség van kettő hálós, vagy akár tíz zsineges tekercs tárolására.

A CLAAS Covered XW hálós kötözés: nem számít, hogy széna, szalma vagy szilázs, az opcionális extra széles kötözés tökéletes formájú, erős bálákat eredményez. A VARIANT spirálos hálóvezető hengere optimális fedést biztosít, ennek következtében pedig megfelelő bálavédelmet is nyújt. Az ideális kötözőanyag az extra széles, 1,3 méteres ROLLATEX PRO XW hálós tekercs.

A COMMUNICATOR terminál 5,7"-is színes kijelzővel, amely lehetővé teszi az ISOBUS kompatibilis eszközök kényelmes irányítását.

 

Forrás: 
Axial.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Magyar telephely az AGRARTECHNIK Service Award díjazottjai közt

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg Würzburgban, a Német Mezőgazdasági Napokon (LTU) az AGRARTECHNIK szaklap által szervezett Service Award díjkiosztót. Az ünnepségen az AXIÁL Kft. békéscsabai telephelyét is díjazták.

Több Lindt csoki fogyott tavaly

A svájci Lindt & Sprüngli a várakozásoknak megfelelő mértékben növelte eladásait tavaly.

Az ünnepek koronázatlan itala, avagy egy pohárnyi pezsgés

A pezsgő messze nem csak a szilveszter itala: családi ünnepek, gyerekszületés, névnap, házasságkötés kísérője, kiváló aperitif, sőt, ma már teljes menüsorok párja is lehet. De milyen különbség van pezsgő és pezsgő között, milyen érlelési, készítési eljárások vannak, hogyan lehet megtalálni a legjobb minőséget, és mire figyeljünk a vásárlásnál?

Eredetvédelem olasz módra

Olaszországban van a világon a legtöbb, 822 földrajzi oltalommal rendelkező vagy más eredetvédett termék, amelyek termelési értéke meghaladja a 15,2 milliárd eurót, és ez adja a teljes mezőgazdasági termelés 18 százalékát. Az élelmiszerek közül sajtból van a legtöbb földrajzi jelzésű termék, a húsáruk szerepelnek a második helyen.

Január elsejétől csökken a tartós tejek áfája

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára bejelentette, hogy az alapvető élelmiszerek áfacsökkentésének sorában jövő évtől a tartós tejek következnek, így tovább nőhet a magyar tej fogyasztása és javul a piaci átláthatóság.

2018 karácsonyán…

Az előzetes adatok alapján megállapítható, hogy a mezőgazdaság jól teljesített: 2018-ban 3,1 százalékkal nőtt az ágazat teljesítménye. Cégünk idei évének mérlegét megvonva a Magyar Mezőgazdaság Kft. ugyancsak jó évet zárhat.

Nagydíjat kapott az AXIÁL gépe az AgrárgépShow pályázatán

Nagydíjas lett a CLAAS TUCANO 450 kombájn, különdíjas lett a Fendt 900 Vario MT széria, a Horsch Leeb 4 AX vontatott szántóföldi permetező és a Berthoud VANTAGE vontatott szántóföldi permetező is az AgrárgépShow pályázatán.

Bővült a napi fogyasztási cikkek magyarországi piaca

Európa-szerte stabil a kiskereskedelem teljesítménye: a kontinens 2018 harmadik negyedévi 3,7 százalékos bővüléséhez a töretlen fogyasztói bizalom és az alacsony infláció is hozzájárult. Ehhez az eredményéhez képest a magyar kiskereskedelem több mint kétszer gyorsabb ütemben, 7,6 százalékkal bővült a vizsgált időszakban, ezzel tartja bérelt helyét a top 3-ban.

Le sem szedik a narancsot

Katasztrofálisan rossznak titulálta az idei narancs- és mandarinidény első felét a spanyolországi Murcia tartomány gazdaszervezetének vezetősége, és elsősorban a déli féltekéről, főleg Dél-Afrikából érkező árut tették felelőssé a spanyol citruságazat vergődéséért.

Jó termés piros húsú almákból

Az idei termés különösen jó lett a francia nemesítésű pirosas húsú almafajtákból, jelentette a Kissabel®-családról a forgalmazó Ifored Konzorcium. A védett fajtákat Francia-, Német-, Spanyol- és Olaszországban, valamint Svájcban, az Egyesült Királyságban és az USA-ban termesztik.