0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Esővédő ruházat, és indulhat is a hétvégi túra

Az EGERERDŐ Zrt. területén hétvégére a meteorológusok záporokkal, zivatarokkal tarkított meleg időt jósolnak. Az esetleges esőzés ne tartson vissza senkit attól, hogy a kora nyári erdőben töltse a hétvégét, de a megfelelő esővédő ruházatot készítsék be a hátizsákba.

Az erdőszegélyek tarka színben pompáznak. Többek között virágot bontott a turbolya, ökörfarkkóró, bükköny és a cserjék közül fehér színbe öltözött a veresgyűrűs som és a bodza is. Kevesen tudják, hogy a bodzavirágból nemcsak a finom szörpöt lehet készíteni, hanem megszárítva az egyik legjobb megfázás elleni teaként is használható a télen. A finom illatú virágok mellett több gyógynövény zsenge hajtásait ebben az időben érdemes begyűjteni, gyógynövénytúrára fel!

Erdész szemmel – Fiatal erdők ápolása

A csemeteültetés befejeztével más tevékenységgel folytatódik az erdei munka. Akinek kertje van, az saját tapasztalatból is tudja, hogy tavasszal a gyorsan növő gyomok igen sok bosszúságot és munkát okoznak, hiszen próbálják elnyomni a hagymát, répát és minden más haszonnövényt. Hasonló folyamat játszódik le a fiatal erdőkben is, csak itt a lassan növő csemetékkel versengenek a robbanás szerűen fejlődő gyomok. A facsemeték kiszabadítása a legfontosabb cél ilyenkor, ami folyamatos munkát igényel nyár végéig.

Erdei rendezvények

A hét mozgalmasan telt az EGERERDŐ Zrt. életében. Kedden a Pazsagi Turistaházan tavaszi véradónapot rendeztünk, majd szerdán a Pétervásárai Erdészetnél erdészversenyt, hétvégén pedig folytatódik a kollégáknak szervezett fotótábor.

A Madarak és fák napjára hétfőn emlékezünk, 170 fős egri pásztorvölgyis kisdiák részére szervezünk erdei programot a Stimecz-háznál.

Hétvégén a Galyatetői Turista Centrum Nyitnikék programja csalogat a Mátrába, melyen az EGERERDŐ Zrt. kollégái is részt vesznek erdészeti játszóházzal. Programok, túrák sokasága várja a családokat. Részletes program: http://www.galyacentrum.hu/nyitnikek.html

Kisvasutak

A kisvonatok menetrend szerint járnak a hétvégén is! Reméljük, hogy a gyerekek izgatottan várják május végét és egyben a Gyereknap a Mátravasúton programot, melyet május 27-én 10 órától szervezünk a Mátravasút Gyöngyös-Mátrafüred vonalán. Tudjátok, 14 éves korig az utazás díjmentes!

Jó túrázást kíván az EGERERDŐ Zrt.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közlemény