0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Juhásztalálkozó Hódmezővásárhelyen

Harmincnegyedik alkalommal gyűltek össze tavaszi kihajtási ünnepükre a juhászok a Dél-Alföldön. A szakmai bemutatók és szórakoztató programok mellett az idei főzőverseny egyik célja az volt, hogy növelje a juhhús népszerűségét is - jelenleg az egy főre jutó éves fogyasztás alig több, mint fél kilogramm Magyarországon.

Az idei juhásztalálkozót Szentirmay Zoltán, az ágazati minisztérium főosztályvezetője nyitotta meg szombaton az Alföldi Állattenyésztési Napok területén.

A szakmai bemutatók mellett gyermek- és kulturális programokon szórakozhatott a közönség, megismerhette a pásztorok által használt eszközöket, öltözeteket és nem maradt el a szokásos juh- és kecsketermékekből készülő ételek főzőversenye sem.

Az egyre több amatőr szakácsot és profi érdeklődőt vonzó versenytől azt várták, várják a zsűri tagjai a juhtenyésztőkkel és juhtartókkal együtt, hogy az alig több mint fél kilogrammról jelentősen nő az egy főre jutó juhhús fogyasztás Magyarországon.

A főzőverseny győztese (huszonegyedik alkalommal) Péter László kiskunhalasi juhász lett. Második helyen Sisák Imre békéssámsoni juhász végzett. Harmadik helyezést ért el a SzE Mezőgazdasági Kara hallgatói csoportja. Ők két ételt: egy tárkonyos levest és egy bárányragut is főztek. Ez utóbbival elnyerték a Magyar Mezőgazdaság Kft. különdíját.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu