0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Talicskával a célba: a hazai csapat nyerte a X. Országos Gazdászversenyt

Hódmezővásárhelyen jubilált az Országos Gazdászverseny: a legrátermettebb agrárhallgatók immáron tizedik alkalommal mérhették össze tudásukat – a látványos vetélkedőnek a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok adott otthont.

Az agrár-felsőoktatási intézmények Országos Gazdászversenyét évről-évre Kaposvárott rendezték meg a szervezők, a tavalyi évtől kezdődően azonban már Hódmezővásárhely is otthont ad a vetélkedőnek. Ahogy az lenni szokott, a verseny idén is két részből állt: délelőtt szakmai kérdésekből álló teszteket kellett kitölteniük, délután pedig látványos, sok esetben vicces, de mégis a mezőgazdasághoz kötődő feladatokat kellett teljesíteniük a hallgatóknak.

Utóbbi számok a rendezvény látogatói előtt, neves szakmai zsűri (Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke; Sári Enikő, a Magyar Mezőgazdaság Kft. ügyvezető igazgatója; Földesi László, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgató-helyettese; Bernhardt Ferenc, a Bonafarm Csoport műszaki főmérnöke) felügyelete mellett zajlottak. Az igencsak változatos, show-szerű második fordulóban a versenyzők száguldottak talicskákkal, mértek ki szemre takarmányt s formáltak gyurmából malacokat is.

„E versenysorozattal is szeretnénk népszerűsíteni az agrárkarokat, egyúttal pedig felhívni a figyelmet a mezőgazdasági szakmák létjogosultságára és jelentőségére”

– foglalta össze a szervezők céljait Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem Hódmezővásárhelyen működő Mezőgazdasági Karának dékánja, aki szerint a vetélkedő mindemellett remek lehetőséget biztosít a hasonló érdeklődésű fiatalok számára is.

Az idei versengésre Debrecen, Gödöllő, Szeged, Kaposvár és Mosonmagyaróvár egyeteme küldött két-két háromfős csapatot, akik aztán több órán át tartó, komoly csapatmunkát igénybe vevő feladatokon keresztül jutottak el a nap végi eredményhirdetésig, melyen kiderült: a versenyt a Szegedi Tudományegyetem Hódmezővásárhelyen működő Mezőgazdasági Karának első csapata nyerte. Mint megtudtuk, Herczeg Evelyn, Balogh Csaba és Pap László tavaly is elindult a vetélkedőn, amelyen második helyezettek lettek, s amire aztán sikerült most rátenniük egy lapáttal.

A rendezvényről szóló részletes beszámolót a Magyar Mezőgazdaság hetilapban olvashatják.

youtube://v/KDcaaQxx1r8

 

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu