0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Szándékosan szennyezték a tejet? Vizsgálatot indított a Nébih

Vizsgálatot indított a Nébih , mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki. Egy ismeretlen megzsarolta az egyik nagy üzletláncot, mely visszahívott számos terméket. Külön nyomozócsoportot foglalkozik az üggyel.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében ismertette: az ügyfélszolgálatra bejelentés érkezett arról, hogy több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása miatt, szennyezés történhetett.

Később kiderült, hogy egy ismeretlen levelet írt az egyik nagy üzletláncnak: amennyiben nem fizetnek neki, megmérgezi az üzleteikben árult dobozos tejeket – írja az index.hu. Ezt alátámasztotta az ORFK sajtóosztályának válasza is, amely szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt.

Az érintettek, a Nébih és a nyomozóhatóság között folyamatos a kapcsolattartás a probléma kezelése érdekében. A szennyezéssel esetlegesen érintett termékeket az élelmiszer-vállalkozások azonnal visszahívták a forgalomból. Az Auchan visszahívott terméklistája ITT olvasható.

Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van, a Nébih addig, amíg a szándékosság nem zárható ki, a problémát súlyosnak tekinti.

Nem tudni, hogy a zsaroló beváltotta-e a fenyegetést, mert a Nébih információja szerint eddig nem találtak fertőzött tejet sehol.

A hatóság felhívták a vásárlók figyelmét arra, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.

Forrás: MTI/Index