0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Mindig van tovább: elkészült a legmodernebb AGROTEC-telephely

Meghozta „gyümölcsét” az első májusi esős nap a Dél-Dunántúlon: itt adta át ugyanis új telephelyét az elsősorban a New Holland mezőgazdasági gépek hivatalos itthoni forgalmazójaként ismertté vált AGROTEC Magyarország Kft. A Marcaliban felépült központ a cég legmodernebb létesítménye az országban, amely a régió gazdálkodóinak gépek, alkatrészek és szerviz iránti igényeit igyekszik kiszolgálni.

A létesítmény ünnepélyes megnyitójára mintegy százötven, a témában érdekelt vendég érkezett, akiket többek között Dr. Sütő László, Marcali polgármestere is köszöntött. A városvezető beszédében kiemelte: 

„A kellő tudás és az ahhoz szükséges munkagépek – mint amilyenek az AGROTEC kínálatában is helyet kapnak – az ágazatban dolgozók családjainak létbiztonságát teremthetik meg.”

Martin Rada, az AGROTEC-csoport vezérigazgatója ehhez kapcsolódóan hangsúlyozta, hogy e beruházás nemcsak a cég munkatársainak, hanem a városnak is kedvez, a legfőbb nyertesek azonban a vevők lesznek, akik a tőlük vásárolt gépekkel növelhetik vállalkozásuk gazdaságosságát.

Márpedig ebben az AGROTEC kiváló mintául szolgálhat: a cseh Agrofert-csoport tulajdonában lévő vállalat 2013 óta van jelen Magyarországon, s az ezt követő öt évben az egész országot lefedő hálózatot hozott létre.

„Az első telephelyünket Szentlőrincen építettük fel, mostanra pedig már Szekszárdon, Baján, Füzesabonyban, Komáromban és Marcaliban is van központunk, mellettük pedig az ország több pontján bérlünk műhelyeket és raktárépületeket” – vette át a szót Illés Zoltán, az AGROTEC Magyarország Kft. ügyvezető-igazgatója. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a folyamatos fejlesztések révén eddig minden évben sikerült növelniük a bevételeiket.

Tavaly például 20 milliárd forintnál is nagyobb volt a forgalmuk.

Ennek háromnegyedét a gépek forgalmazása eredményezte: az értékesítők a legtöbbet a New Holland traktorokból, illetve kombájnokból adták el; az alkatrészforgalom 4,3, a szervizbevétel pedig körülbelül 1 milliárd forintot hozott a cégnek 2017-ben. A marcali telephely elkészüléséhez az Agrofert 350 millió forinttal járult hozzá, aminek eredményeképp végül egy energiahatékony, modern megoldásokkal bíró épület – a műhelyben például padlófűtést használnak – jött létre.

A megnyitón egyúttal kiderült, hogy a telephelyek számán kívül az AGROTEC által forgalmazott gépek sora is nő: egyebek között bekerülnek a kínálatba építőipari eszközök, illetve nő a zöldmunkás gépeik száma is.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság