0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Versennyel tesztelték az új lovas stadiont Szilvásváradon

Országos minősítő díjlovagló versenyt rendeztek a szilvásváradi fedeles lovardában, ezzel párhuzamosan pedig egy díjugrató tesztverseny is folyt az új lovas stadionban.

A díjlovaglók között vasárnap az Intermediaire I. kategóriát Dallos Zsófia, a Nagy Díj kűrt Kovács Ernő nyerte, míg díjugratásban szombaton 120 centiméteren Szuhai Péter győzött, vasárnap pedig 125 centiméteren Szladek Máté végzett az élen összevetés után. Dallos Andortól, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatójától a heol.hu megtudta:

A két versenyen 140-150 ló vett részt, közülük nyolcvan ugróló volt.

Történtek sajnálatos balesetek is a hétvégén, két, a lószállítóból szabadulni akaró állat szenvedett súlyos sérüléseket, az egyiket el is kellett altatni. Egy új szabály miatt a versenyzőknek vagy boxot kell bérelniük a verseny idejére (ez nyolcezer forint egy napra, huszonháromezer kettőre), vagy a lószállítón kell tartaniuk az állatokat, nem köthetik ki az autójuk mellé.

Kötelező boxhasználat

Dallos Andor szerint a lovak gazdái hazaindulásra készültek, s előtte még magukra hagyták az állatokat, amelyek összetörték magukat. Elmondta, a szövetség részéről új előírás, hogy boxban kell tartani a lovakat, s kötelezővé is fogják tenni azt, ők elegendő férőhellyel rendelkeznek egy nagy verseny kiszolgálására is. A szigorítás oka, hogyha a lovak szabadban vannak kikötve, elszabadulásuk esetén nagyobb bajt is okozhatnak.

Forrás: heol.hu