0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Lefoglalt, NAV-os répát esznek a nemzeti park lakói

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés megyei munkatársai a 47-es számú főút mellett ellenőrizték azt a megközelítőleg 5 tonna sárgarépával megrakott teherautót, melynek tulajdonosa az áru eredetét nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök Csorvás és Orosháza között állították meg azt a papíron 3,5 tonna összsúlyú román teherautót, amely hivatalosan 3 tonna sárgarépát szállított. A papírok és a rakomány átvizsgálásakor kiderült, hogy a szállítmány igazolására bemutatott számlákon nem a valóságnak megfelelő adatok szerepelnek. A teherautó összsúlya a valóságban csaknem 7 tonna volt, a helyszínen lemért áru súlya pedig ténylegesen megközelítette az 5 tonnát.

A sárgarépa semmilyen azonosításra alkalmas jelöléssel nem rendelkezett, és az értéke is több mint kétszerese volt a bemutatott számlákon szereplő összegeknek.

Az ellenőrzéskor a sofőr elmondta, hogy Szegeden vásárolták az összes sárgarépát egy személytől, a számlákon eladóként mégis három különböző ember szerepelt.

A pénzügyőrök az igazolatlan eredetű szállítmányról értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a szállítmányból megközelítőleg 2 tonna sárgarépa azonnali megsemmisítéséről döntöttek.

A rakományt elszállították a Körös-Maros Nemzeti Park központjába, ahol a zöldségeket az állatok etetésére használják fel.
Forrás: NAV