0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Lezajlott az erdészek háziversenye a Pétervásárai Erdészeténél

Szép időben, baráti hangulatban zajlott az EGERERDŐ Zrt. Pétervásárai Erdészeténél a 2018 évi háziverseny, ahol az erdészeti versenyszámok egy helyen, a Váraszói-völgyben kerültek megrendezésre.

A megnyitó után a szakmai tesztsor kitöltése következett, amiben a mindennapi munkához szükséges jogszabályokkal kapcsolatos kérdések is szerepeltek. Az elméletet négy terepi versenyszám követte, melyben mindennapi gyakorlati feladatokat kellett a zöldruhás szakembereknek elvégezni (választékolás, trófeabírálat, fatérfogat becslés, gyérítésjelölés).

A feladatlapok javítása befejeződött, mely szerint egyéniben első helyezést ért el Bata László, a Bátonyterenyei Erdészet rakodókezelő erdésze, közel 92 százalékos teljesítménnyel. Második lett Földes Péter kerületvezető erdész a Felsőtárkányi Erdészettől, a harmadik díjat pedig Varga-Seres Gábor nyerte, aki szintén Felsőtárkányi Erdészet kollégája.

Csapatban a Felsőtárkányi Erdészet aratott győzelmet, a második díjat a Parádfürdői Erdészet kollégái szerezték meg, a harmadik csapat pedig a mátrafüredieké.

Az egyéni nyertes a pénzjutalom mellett továbbjut az országos versenyre, mely az Országos Erdészeti Egyesület közelgő Vándorgyűlésével együtt Gyulán lesz megtartva. Az országos megmérettetés résztvevői az Év Erdésze címért versengenek, mely cím szakmán belül hatalmas elismerésnek számít.

Gratulálnunk a helyi verseny nyerteseinek, díjazottjainak, az országos versenyre pedig kitartó felkészülést kívánunk!

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény