Back to top

Informatikában fejleszt a Coop

Többet fordít informatikai rendszerének fejlesztésére a Coop – döntött a társaság szerdai közgyűlésén. A cégcsoport tavaly megőrizte pozícióját a kereskedelemben, és hatékonyságát javító fejlesztésekre is fordított.

Tőkét emel a CO-OP Hungary Zrt., a plusz forrást pedig versenyképességi beruházásokra, főleg a már tartó informatikai fejlesztésre fordítja a cég – erről döntött szerdán a társaság szokásos éves közgyűlésén. Az eseményen elhangzott: a modern, felhőalapú informatikai rendszer kialakításával némi csúszásban van ugyan a Coop Gazdasági Csoport, ám remélhetőleg hamarosan átállnak az új rendszerre, amely a 15 éve telepített korábbi szisztémát váltja majd fel. Az eddigi teszteredmények ugyanakkor bíztatóak.

Fotó: Stock

Tóth Géza, a társaság vezérigazgatója elmondta: tavaly a Coop Gazdasági Csoport eredményes és stabil évet zárt, amelynek során sikerült megőriznie meggyőző, különböző mutatók szerint 10-12 százalékos piaci részesedését a hazai kereskedelemben.

A csoport tavaly 604 milliárd forint árbevételt ért el, amely kismértékű növekedést jelent a megelőző évhez képest.

A társaság az elmúlt években több nagyobb beruházást is végrehajtott annak érdekében, hogy versenyképességét és működésének hatékonyságát javítsa. Ennek érdekében energiahatékonysági beruházásokat eszközöltek, amelyekkel a boltok megvilágítását és a hűtést is sikerült környezetbaráttá és egyben költséghatékonnyá tenni. A cég több év alatt újította meg boltjait, és fejlesztette törzsvásárlói programját, amely mára meghaladja az egymillió tagot.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ötlet és fiatalok kellenek a mezőgazdaságba

A fiatalokon múlik az agrárium sikeres átalakulása, amelyben teret nyer a technológia, az új fogyasztói elvárásokra való megfelelő reagálás és az innováció. A legfontosabb a kiinduló ötlet lenne – hangzott el egy a generációváltásról szóló szakmai konferencián.

Új vezére van a Coca-Cola magyarországi leányvállalatának

Kerekes Péter több mint 20 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik az FMCG iparágban, többek között a Drehernél, a Reckitt Benckisernél, a SABMiller/AB-inbevnél és az Unilevernél töltött be hazai és nemzetközi vezetői pozíciókat.

Legenda a sárgarépáról

A sárgarépa narancs színben pompázik, vagy éppen sárga a sárgarépa, de egyre kedveltebbek – főként saláta keverékekben – a fehér vagy lila sárgarépák. A hétköznapi és ünnepi konyha szerves részei, de mit is tudunk róla?

Magyar ötlet a világ 20 legígéretesebb franchise koncepciója között

A több száz jelentkező közül a miskolci Creppy franchise koncepciója is helyet kapott a világ legjobb 20 feltörekvő, innovatív franchise vállalkozása között. Jövőre magyar vállalkozásként öregbítheti Magyarország hírnevét az International Franchise Association megmérettetésén Las Vegas-ban az Egyesült Államokban.

Globális márkák a helyiek ellen

A globális márkák igyekeznek a világ minden országában megnyerni a vevőket maguknak. Sikeresen, ahogy azt a Nielsen ez irányú kutatásai mutatják: a fogyasztók néhány kategóriát kivéve általában inkább részesítenek előnyben nagy cégeket, illetve márkákat, mint kisebb belföldi piaci szereplőket.

Mit együnk az egészségünkért?

A rehabilitált élelmiszerek közé nemrégiben a tojás is felkerült, pedig fogyasztása néhány éve még nemkívánatos volt. Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője arról beszélt, ami mindannyiunk számára égető kérdés. Hogy mit is együnk az egészségünkért.

A minőségi, édes pezsgőt keressük

Mindinkább a magasabb árfekvésű, minőségi pezsgők felé fordulnak a magyar fogyasztók – mondta a Világgazdaságnak Kovács György, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója.

Olcsóbb banánt enni, mint almát

A gyümölcsök ára átlagosan alacsonyabb, mint tavaly, ám még így is sok hazai fajta drágább, mint több egzotikus gyümölcs.

Jöhet a nemzeti védjegy

Az Agrárminisztérium olyan új, állami minősítési rendszert szeretne létrehozni, amely kiváltja az összes egyéb minőségi emblémát, egyetlen erős védjegyet teremtve - közölte az agrárminiszter szombaton Hévízen.

A marha nem csak steaknek jó

A mázsás állatok nem csak a tányérunkon végezhetik a vágás után. Manapság, a mindennapi élet során használt tárgyaink nagy része mesterséges alapanyagokból készül. Azonban akad néhány olyan termék, amely természetes, állati nyersanyagokat használ fel.