0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Informatikában fejleszt a Coop

Többet fordít informatikai rendszerének fejlesztésére a Coop – döntött a társaság szerdai közgyűlésén. A cégcsoport tavaly megőrizte pozícióját a kereskedelemben, és hatékonyságát javító fejlesztésekre is fordított.

Tőkét emel a CO-OP Hungary Zrt., a plusz forrást pedig versenyképességi beruházásokra, főleg a már tartó informatikai fejlesztésre fordítja a cég – erről döntött szerdán a társaság szokásos éves közgyűlésén. Az eseményen elhangzott: a modern, felhőalapú informatikai rendszer kialakításával némi csúszásban van ugyan a Coop Gazdasági Csoport, ám remélhetőleg hamarosan átállnak az új rendszerre, amely a 15 éve telepített korábbi szisztémát váltja majd fel. Az eddigi teszteredmények ugyanakkor bíztatóak.

Tóth Géza, a társaság vezérigazgatója elmondta: tavaly a Coop Gazdasági Csoport eredményes és stabil évet zárt, amelynek során sikerült megőriznie meggyőző, különböző mutatók szerint 10-12 százalékos piaci részesedését a hazai kereskedelemben.

A csoport tavaly 604 milliárd forint árbevételt ért el, amely kismértékű növekedést jelent a megelőző évhez képest.

A társaság az elmúlt években több nagyobb beruházást is végrehajtott annak érdekében, hogy versenyképességét és működésének hatékonyságát javítsa. Ennek érdekében energiahatékonysági beruházásokat eszközöltek, amelyekkel a boltok megvilágítását és a hűtést is sikerült környezetbaráttá és egyben költséghatékonnyá tenni. A cég több év alatt újította meg boltjait, és fejlesztette törzsvásárlói programját, amely mára meghaladja az egymillió tagot.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu