0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Jó évet zárt a Boehringer Ingelheim

A Boehringer Ingelheim cég 2017. január 1-én befejeződött stratégiai ügylettel bővítette állatgyógyászati portfólióját, így a világ 2. legnagyobb állatgyógyászati termékeket gyártó és forgalmazó vállalatává vált. Az elmúlt 17 hónapban Magyarországon is megkezdődött a cég már meglévő és felvásárolt vállalatrészeinek egybefonódása, az új szervezeti struktúra kialakítása.

A Boehringer Ingelheim nagyon sikeres pénzügyi évet zárt 2017-ben. A nettó árbevétel ugrásszerűen, közel 18,1 milliárd euróra növekedett – mondta Dr. Francesco Banchi (képünkön) igazgató, aki 2018. május 23-án tájékoztatta a szaksajtót a cég pénzügyi eredményeiről, a megújult állatgyógyászati divízió, valamint a kutatási és fejlesztési területekről, Kopasz Gábor állatgyógyászat-divízió vezető és Dr. Krasznár Zsolt, a cég hatósági kapcsolatainak vezetője mellett.

A nettó árbevételarányos megtérülés 19,3 százalékos volt. A megerősített állategészségügyi üzletág is sikeresnek bizonyult. A Sanofival történt üzleti tranzakció által gerjesztett nettó árbevételnek köszönhetően az állatgyógyászati üzletág nettó árbevétele több mint kétszeresére nőtt, elérve a 3,9 milliárd eurót.

A nettó árbevétel legnagyobb hányada két parazitaellenes készítményből származik. Összességében a cég nettó árbevételének mintegy 22 százaléka származott az állategészségügyi üzletágból. A társaság vezetői úgy érzik, hogy olyan áttörő állatorvosi sikereket értek el, melyek a prevenció segítségével képesek ellenőrzés alatt tartani az állatokat érintő betegségeket.

Az állatok fertőző betegségeinek kontrollálását a cég állategészségügyi üzletága kiemelten fontosnak tartja. Különösen az olyan, állatokat érintő betegségek leküzdését, illetve megelőzését, melyek jelentősen fenyegetik az emberek, az állatok egészségét úgy a fejlett, mint a fejlődő országokban. Ezért hozták létre a Boehringer Ingelheim Állatorvosi Közegészségügyi Központot, mely együttműködik az egészségügyi hatóságokkal, kormányokkal és a nem kormányzati szervekkel, ugyanakkor a gyógyszeripar legnagyobb oltóanyag-portfóliójával rendelkezik a kormányzatok által szabályozott módon kezelt betegségekkel szemben.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu