0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Medvét fotóztak Nógrád megyében

A medvét egy MÁV pályafenntartó fotózta. A maci megvizsgálta a síneket, konstatálta, hogy még nem jön a vonat, majd békésen tovább állt. A váratlan találkozás alig 15 másodpercig tartott.

„Munka közben pillantottuk meg az állatot, amely tőlünk hetven-nyolcvan méterre lehetett. A medve lejött a hegyoldalról, a két lábára állt, majd szétnézett. A nagy testű ragadozó ezt követően vissza is indult az erdő felé, majd hamarosan eltűnt a szemeink elől. Az egész történet úgy tizenöt másodpercig tarthatott. Megkerestük a Bükki Nemzeti Parkot is, akik kivizsgálják bejelentésünket.” – mondta a kép neve elhallgatását kérő készítője a nool.hu-nak, aki a MÁV pályafenntartó dolgozója.

Legutóbb 2016 októberében a Medves-fennsíkon láttak medvét. Két kocogó előbb egy medvemancs lábnyomának részletét látta a sárban, majd pár másodperccel később tőlük mintegy húsz méterre nem is egy, hanem két nagytestű, sötétbarna színű medvét pillantottak meg, amint ott cammogtak az erdős részen.

Az utóbbi években a Medves-hegység területén többször is láttak barnamedvét „személyesen”, illetve lábnyomok és vadkamerás felvételek alapján.

Medve-ügyben ezelőtt 2014-ben került szűkebb hazánk a címlapokra, amikor egy példányt Salgótarján mellett – törvénytelenül – ki is lőttek.

Az utóbbi években láttak barnamedvét – többek között – Cered, Mátraszele, Bárna, Szilaspogony, Karancsberény és Szügy környékén is. Azon településeken, ahol a medve felbukkanhat, a Salgótarjáni Járási Hivatal figyelmeztető táblák kihelyezésével, illetve a lakosság figyelmének felhívásával próbálta elejét venni az esetleges veszélyes helyzeteknek.

 

Forrás: nool.hu