0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Baranyában is versenyeztek az erdészek

Május 23-án zajlott az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó erdésztechnikusok számára meghirdetett Év Erdésze 2018 verseny Baranya megyei fordulója az Országos Erdészeti Egyesület Baranya megyei helyi csoportja és a Mecsekerdő Zrt. szervezésében.

A programhoz immár hagyományosan Erdész szakmai nap kapcsolódott, a Mecsekerdő Zrt. erdésztechnikusainak találkozójának és továbbképzésének idei témája az erdőnevelés ( gyérítés jelölés) volt. A rendezvény a Tripammer-fa környezetében zajlott – a kedvelt kirándulóhelyet Tripammer Károlyról, Pécs első erdőmesteréről neveztek el.

A programot Keszi László vezérigazgató nyitotta meg, kiemelve a szakmai továbbképzés fontosságát, a közös gondolkodás és az összefogás erejét, mely a Mecsekerdő Zrt. eredményeinek legfontosabb erőforrása.

A versenyen 15 erdésztechnikus indult, akiknek egy 2,5 km-es pályán végighaladva kellett megoldaniuk a napi munkájukhoz kapcsolódó 10 féle feladatot: tájékozódás, lágyszárú növények, károsítók, védett és vadászható fajok felismerése, erdőfelújítás leírása, állomány leírás, famagasság- és fatérfogat becslés, fakészlet mérés, gyérítés jelölés, választékolás, rönk- és sarang számbavétel valamint korong- és golyós lövészet versenyszámokban.

A megmérettetést a HUSQVARNA Magyarország Kft. támogatta.

Eredmények:

  1. Kovács János kerületvezető erdész Szigetvári Erdészet
  2. Deák Zoltán kerületvezető erdész Árpádtetői Erdészet
  3. Appl Gábor kerületvezető erdész Sásdi Erdészet

A dobogósoknak gratulálunk!

A Baranya megyei forduló I. helyezettje képviseli a Mecsekerdő Zrt.-t az Év Erdésze 2018 verseny országos döntőjében, amelyre 2018. június 20-21-én kerül sor Gyula-Városerdőn. Sikeres felkészülést és versenyzést kívánunk!

A Szakmai továbbképzés három helyszínen zajlott, ennek során kétszintes gyertyános tölgyes állományok törzskiválasztó- illetve növedékfokozó gyérítés jelölését, valamint a mellékállomány becslését kellett elvégezni. A szakszemélyzet háromfős csoportokban oldotta meg a feladatot, az etalon és az egyéni megoldások összevetése ezt követően tő melletti konzultáció keretében történt. Az eredmények összegzésére előadás keretében került sor.

A rendezvény a verseny eredmények ismertetésével zárult. A díjakat Keszi László, az erdőgazdaság vezérigazgatója, valamint Schmidt Éva, a Mátyás Kft. Pécsi Husqvarna Szakáruházának vezetője adta át.

A nap tapasztalatait Ripszám István termelési vezérigazgató-helyettese foglalta össze.

Évente ez az alkalom szolgál arra, hogy a Mecsekerdő Zrt. teljes szakszemélyzete együtt lehessen, ápolva és szorosabbra fűzve a munkatársi kapcsolatokat, erősítve az erdészek közismerten jó összetartását. A nyárias idő és a házigazda Árpádtetői Erdészet kiváló ellátása hozzájárult a jó hangulathoz.

Forrás: Mecsekerdő Zrt. Sajtóközlemény