0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Kína döntött a jövőről

A logisztikai fejlesztés lesz a legfőbb prioritás Kínában, különös figyelemmel az élelmiszergazdaságra – döntött az ország kormánya. A terv révén Kína újra felpörgetheti az utóbbi időben lelassult, ám még ma is impozáns gazdasági növekedését.

Kína további lépéseket tesz logisztikai infrastruktúrájának fejlesztéséért, a közeljövőben a jelenleginél jóval modernebb logisztikai rendszert építenének ki, nem kis részben az agráriumra és az élelmiszergazdaságra koncentrálva – döntött a fejlesztésről az ország kormánya. Mivel Kína gazdaságfejlesztése, illetve gazdaságpolitikája továbbra is a kommunista jellegzetességeket őrzi, a párthatározatnak óriási jelentősége van az egész országra, illetve a világgazdaságra nézve.

Az Állami Tanács vezetői értekezletén a közelmúltban Li Keqiang elnökletével mutatták be a fejlesztési tervet – számol be a döntésről az Ecns.cn nevű kínai hírportál. A döntés közép- és hosszútávú fejlesztési terv megvalósításáról szól.

A terv célja, hogy a jelenleginál alacsonyabb logisztikai költségek, a jobb infrastruktúra, és a nagyvállalatokhoz kapcsolódó meglévő láncok összekapcsolása révén újra fellendítsék az európai szemmel nézve még mindig robusztus, de a korábbihoz képest lelassult kínai gazdasági növekedést. Külön cél az is, hogy a modernizálódó logisztikába egyre jobban bekapcsolják az agrár- illetve élelmiszeripari cégeket is.

Kína további gazdasági gyorsulásának gátja ma már egyre inkább a „kinőtt” logisztika. A továbbra is egyre növekvő kereskedelem mögött egy mára elöregedett logisztikai infrastruktúra illetve raktárhálózat áll. A világ második legnagyobb gazdaságának számító Kínában már jelenleg is túlterhelt a meglévő rendszer, amely nélkülözi a modern raktárkomplexumok automatizáltságát, és általában azt a technológiai színvonalat, amelyet az európai és amerikai logisztikai központok magukénak tudhatnak.

Forrás: Ecns.cn