0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Robotautók viszik az élelmiszert?

Nem kizárt, hogy a jövőben a számítógép által irányított, önjáró járművek terítik az élelmiszert, az általuk biztosított flexibilitás és gyorsaság legalábbis már felkeltette az amerikai élelmiszeripar és kereskedelem figyelmét. Az ötlet már nem a sci-fi kategóriája, az első robotautók néhány éven belül engedélyt kapnak az Egyesült Államokban való közlekedésre.

Az Egyesült Államok élelmiszeripara keresi a növekedési lehetőségeket, az iparági szereplők figyelme pedig egyre inkább a robotautók, vagyis az emberi beavatkozás nélkül, saját magukat elirányító járművek felé fordul. A jelenségre az egyik robotautókat fejlesztő vállalat, a Seegrid marketing menedzsere hívta fel a figyelmet a cég hivatalos blogjában – számol be az AZoRobotics nevű robotikai szakportál.

Dori Kozak a vállalati blogban kitér arra, hogy az élelmiszerek ellátási láncát koordinált és költséghatékony irányba kellene továbbfejleszteni, ebben pedig a robotautók kiváló lehetőséget jelentenek. Az önjáró járművek olyan flexibilitást nyújtanak a logisztikában, amely révén különösen az élelmiszerfeldolgozók és a hozzájuk kapcsolódó kiskereskedelmi szereplők profitálhatnak alkalmazásukból.

A logisztika fejlődését mára világszerte az élelmiszer-kereskedelem fűti.

A világ növekvő népessége egyre komolyabb élelmiszerigénnyel lép fel, amely az ellátási lánc radikális átalakítását kívánja meg a következő évtizedekben. A legkomolyabb logisztikai innovációk ezért éppen az élelmiszerkereskedelemhez kapcsolódnak.

Forrás: AZoRobotics.com