0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Gyerekekkel telt meg a Mátravasút

Kisebb és nagyobb gyerekekkel, apukákkal, anyukákkal, nagyszülőkkel teltek meg a gyereknapi vonatok az EGERERDŐ Zrt.-nél. A kisvonat három ünnepi járata Gyöngyösről indult Mátrafüredre, ahol a parkban a hagyományos légvár és arcfestő program helyett rendhagyó erdei sportágválasztó programmal készült az erdőgazdaság.

Rendkívül sok pihenni vágyó ember keresi fel a Mátrát és a Bükköt, így számos sportegyesület, sport szolgáltató van a térségben, akik évközben több, mint száz nyilvánosan meghirdetett túrát, versenyt, sportprogramot szerveznek az EGERERDŐ Zrt. erdeiben.

Az egyesületekkel együttműködve hozta létre az erdőgazdaság az erdei sportágválasztót, ahol a gyerekek több sportágba belekóstolhattak.

A helyi egyesületek közül a közel 170 fős tagsággal rendelkező Kékes Turista Egyesület mutatta be az egyik legkedveltebb erdei sportot, a túrázást. Az egyesület tagjai többek között a turistajelekről, a túrához nélkülözhetetlen eszközökről meséltek, mindemellett pedig az érdeklődők figyelmébe ajánlották a saját túráikat, melyre bárki, szinten minden héten csatlakozhat ingyenesen!

A másik, nagy tömegeket megmozgató erdei sportot, a tájékozódási futást az Egri Spartacus Sportegyesület képviseletében Veres Imre mutatta be egy mini pályán. A gyerekek térképpel kezükben bójáról bójára jártak, csippantottak, és közben gyorsan szaladtak, hogy minél rövidebb idő alatt tudják teljesíteni a feladatot.

A mátrafüredi High Tech Sportok Bázisa nem mindennapi sporteszközöket hozott az EGERERDŐ-s gyereknapra. Segway, monsterroller, monstercar, csupa érdekes nevű, a hétköznapinál jóval robusztusabb, erdőre, hegyvidékre tervezett sporteszközök. A gyerekek nagy izgalommal szálltak fel a tőlük jóval súlyosabb szerkezetekre, hogy egy rövid körre elvigyék a széles kerekű járgányokat.

A gyermekek ünnepnapja szép, derűs időben, mozgalmasan telt. Reméljük, hogy a résztvevők sok élménnyel gazdagodtak és a későbbiekben sem feledik, hogy mozogni, erdőt járni, olykor extrém sportokat kipróbálni milyen szuper kikapcsolódás.

A képeket Kállay László és Vigh Ilona készítette.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény