0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Új közösség épül

Lezajlott az alakuló közgyűlés, így immár hivatalosan is megalakult a Szabadidős Szakág. Régóta felmerült igényre fogalmazott meg megoldást a Magyar Lovassport Szövetség, amikor létrehozta 2017-ben a Szabadidőlovasok Ügyvivő Bizottságát.

A 2018-as év nagy előrelépéseket hozott a szabadidős törekvéseknek. Régóta felmerült igényre fogalmazott meg megoldást a Magyar Lovassport Szövetség, amikor létrehozta 2017-ben a Szabadidőlovasok Ügyvivő Bizottságát. A bizottság tagjainak Ferenczi Richárdot, Schaller Gábort és Vaskó Attilát, elnökének e sorok szerzőjét kérték fel.

A megbízott személyek többéves tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren és egyetértettek abban, hogy a fennálló helyzet felkarolásra szorul.

A megkezdett munkálatok első hivatalos állomása a március elején a Nemzeti Lovardában rendezett fórum volt (erről az áprilisi Pegazusban beszámoltunk). A téma az ügyvivőbizottság és terveik, céljaik, valamint a létrejött keretszabályozás ismertetése volt.

Az új szakág alakuló közgyűlését a fórumot két héttel követően tartottuk, ugyancsak a Nemzeti Lovardában. Szavazásra a Magyar Lovassport Szövetség azon tagegyesületei voltak jogosultak, amelyek a 2017-es évre licenccel rendelkeztek. 64 tagegyesület képviselői jelentek meg erre az alkalomra, ami kiemelkedő szám, különös tekintettel a szakág alakuló státuszára.

A megjelentek elfogadták az ügyvivőbizottság beszámolóját és megszavazták a Szabadidős Szakág elnökségét. Elnökségi tagnak Ferenczi Richárdot, Bubán Zsoltot, Kempelen Juditot, Rózsahegyi Róbertet, Schaller Gábort és Vaskó Attilát választották, az elnöki tisztség betöltésére jómagam kaptam bizalmat.

Legfőbb célunk egy olyan közösség kialakítása, mely átlátható, átjárható, versenyeinek követelménye és elbírálási rendszere mindenki számára érthető, mely közösségben segítségre és támogatókra talál, aki fejlődni szeretne. Hiszen ez kell, hogy legyen a szabadidős társadalom célja a szórakozás mellett.

A szakág nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a gyermekcipőben járó lovasrendezvényeknek segítséget nyújtson szakmai és financiális szempontból is.

Szakmai szempontból a versenybírók, edzők és pályaépítők továbbképzéseire helyezzük a hangsúlyt, illetve kiemelendő, hogy az országban működő sorozatok szabályzatait várjuk értékelésre.

Ezekben a szabályzatokban a szakág elnöksége a biztonsági, szakmai és lójóléti vonatkozásokat vizsgálja meg körültekintően, tehát nem kívánja befolyásolni a sem sorozatok versenyszámait, sem az értékeléseket. Ezek a szabályzatok felkerülnek a Lovassport Szövetség honlapjára a szabadidős fül alá, valamint a TopSoft rendszerében elérhetővé válnak, így megkönnyítjük a nevezést és az eredmények rögzítését is a tagok számára. A TopSoft rendszerének használatba vétele a szabadidős lovasok számára kiemelkedő jelentőséggel bír, hiszen a nevezők és a rendezők is nyomon tudják majd követni, hogy a környezetükben milyen versenyek lesznek, valamint átjárhatóság lesz a sorozatok, versenyek között.

A rendszert a Magyar Lovassport Szövetségnek köszönhetően ingyenesen használhatja majd mindenki.

Nagy örömmel értesült a résztvevő közönség, hogy az ügyvivőbizottság támogatókra is talált, méghozzá a versenyrendezéshez szükséges tárgyjutalmak és kupák vonatkozásában nagyvonalúan szponzorál minden hazai lovasversenyt a Horze Lovasáruház és a Sportérem Serlegbolt vezetősége. Ezekhez pusztán a versenybejelentési nyilatkozatot kell kitöltve elküldeni a Szabadidőlovas Szakág e-mail-címére (szlsz@ lovasszovetseg.hu), s a jóváhagyást követően fel lehet venni a kapcsolatot az említett támogatókkal és benyújtani az igényt a rendezvény szponzorációjára. Nagy segítséget jelenthet ez a kisebb-nagyobb versenyeket szervezőknek, hiszen kiadásaik nagy részét ezek a költségek teszik ki.

A továbbiakban is szeretnénk folytatni a kapcsolatfelvételt minden hazai lovassal, lovas tevékenységet folytató helyekkel, rendszerekkel, s egységes formába öntve, ugyanakkor önállóságukat, szabadságukat meghagyva segíteni a működésüket.

Nyitottak vagyunk a személyes és elektronikus megkeresésekre, javaslatokra, hiszen közös célunk az együttműködés. Ezáltal érhetjük el, hogy a Magyarország különböző pontjain élő lovas emberek egyként munkálkodjanak a lovas közösség fejlődésén.
Forrás: Pegazus