0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Teraszkertek versenye Fehérvárcsurgón

Az idei évben teraszkertek témában hirdetett a Károlyi Alapítvány kertépítő versenyt szakiskolások számára, a 14. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok keretében. A versenyzők pénteken készíthették el munkáikat, az eredményhirdetést szombaton tartották.

A résztvevők magukkal hozott látványelemekből, a helyszínen kapott padlástéglákból, illetve a kiállítók által felajánlott növények és kellékek felhasználásával alkották meg a 2-szer 3 méteres kis teraszkerteket. Windisch Mária szervező, a Károlyi Kastélypark szakmai vezetője elmondta, hogy a diákoknak csekély alapanyaggal kellett dolgozniuk, ami próbára tette kreativitásukat. A zsűri a színek harmóniáját, a burkolás pontosságát és az ötletességet értékelte. Folly Réka, a badacsonyörsi Folly Arborétum vezetője, a zsűri tagja elmondta, hogy a jövő kertépítő nemzedéke tette most itt próbára a tudását. Az ő kezükben van a kulcs, ami a magyar kertkultúra fejlődésének kapuját nyitja.

Az első helyezést megosztva kapta a budapesti Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium csapat oroszlános kertje, amelynél a részletgazdagságot emelte ki a zsűri, valamint a szentesi Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola diákjainak munkája, ahol a letisztultság és egyszerűség ragadta meg az értékelők figyelmét. Szintén megosztva a második lett a nagykátai Damjanich János Gimnázium és Mezőgazdasági Szakképző Iskola csapata, akik egy szobabelsőt varázsoltak a teraszra, hintaszékkel, valamint a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola diákjainak munkája, akik aranyra festett berendezési tárgyakkal hangsúlyozták a növények szépségét. A legszínesebb, legtrendibb kertet alkották a szombathelyi Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai, akik harmadik helyezést értek el.

A támogatók által fölajánlott értékes díjakat Károlyi Angelica, a rendezvény házigazdája adta át a versenyzőknek, aki szintén részt vette a munkák értékelésében.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu