0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Újra hódít a KAMAZ

Ismét forgalomba kerülnek a hazánkban a rendszerváltás előtt rendkívül népszerű KAMAZ tehergépkocsik. A KAMAZ magyarországi partnereként a Duna Autó Zrt. forgalmazza a már európai szabványoknak megfelelő, EURO 6-os motorokkal és korszerű technikai tartalommal rendelkező, új generációs teherautókat.

A teljes termékpalettából 10 európai homologizációval rendelkező modell válik elérhetővé utcai és nehézterep kivitelben a magyar piacon.

A KAMAZ Oroszország egyik legnagyobb járműgyártó vállalata, mely több mint 40 éves legendás múltra tekint vissza, ugyanis az első teherautó 1976-ban gördült le a gyártósoráról. Fennállásától 2018 áprilisáig 2 252 000 tehergépkocsit gyártott le. Nehéztehergépkocsi-gyártásban a világ 10 legjelentősebb vállalatai közé tartozik. Éves gyártókapacitása 71 000 jármű. Legnagyobb résztulajdonosai a Rostec Corporation és a Daimler AG vállalat. Sikerének titka, hogy ma már a világ legnevesebb gyártóinak eredeti, tartós és kiváló minőségű komponenseit használják a KAMAZ tehergépkocsikban, akárcsak a nyugati gyártmányokban. Illetve, hogy dinamikusan fejlődik – folyamatosan új járműcsaládokkal és új modellekkel bővíti a termékportfólióját.

A KAMAZ Magyarországon is óriási hagyományokkal rendelkezik: kategóriájában szinte egyeduralkodóként számos platós és billenőplatós változata volt használatos a nehéz- és építőipar szinte minden területén. Budapesten a Zay utcai Volán-telepen volt a legnagyobb márkaszerviz, ahol az országba bekerült 600 Kamaz többségét szervizelték. Ide tér most haza a márka, az egykori telephely helyén most a Duna-Autó ZRT. működik.

„Akár sorsszerűnek is tekinthető, hogy közel 40 évvel később ugyanerre a telephelyre tér vissza a megújult KAMAZ. Mert ez már nem az a Kamaz. Emlékszem, itt mindig 2-300 állt belőlük a telephelyen, és amikor az a többszáz Kamaz egyszerre elindult, fekete füst borította be a környéket. Ma már sokkal korszerűbb motorokkal készül, de teherhordó képessége akkor is fantasztikus volt és most is az. Azok az autók hordták el a metróépítés során a metróalagutak összes kiszedett földjét.”

– emlékszik vissza Ormos István, a Duna Autó Zrt. vezérigazgatója, aki az egykori Volán Vállalat műszaki vezetője volt.

A KAMAZ a tradicionálisan robosztus kivitel és az „árkon-bokron-átmegy” tulajdonságok mellett ma már modern, 290 és 320 lóerős EURO 6C angol Cummins motorokkal és ZF váltókkal felszerelve tér vissza Magyarországra. Az európai piacra szánt járművek összeszerelése az Európai Unió területén belül, Litvániában történik. Szívós, jó minőségű, időtálló teherautók, melyek továbbra is komoly árelőnnyel bírnak a nagynevű gyárak termékeivel szemben, ráadásul alacsony üzemeltetési költségekkel. Kimagasló teljesítményű nehéz-teherautói könnyen karbantarthatóak és megbízhatóan helyt állnak a legnehezebb időjárási, közúti és terepviszonyok között is.

A KAMAZ termékpaletta különösen erős off-road kivitelekben, nehezen megközelíthető helyeken történő munkavégzésben, így különösen érdekes lehet a bányaipar, erdő- és mezőgazdaság, fakitermelés, építőipar, közművek számára a különböző hajtásképletekkel: 4×2 4×4, 6×4, 6×6.

„A KAMAZ szerethető, masszív és időtálló teherautó, kiváló terepjáró-képességgel. Meggyőződésem, hogy egy új Kamaz a korszerű Cummins motornak, a megerősített alváznak és futóműnek köszönhetően teherbírásban és teljesítményben felveszi a versenyt a nyugati versenytárakkal, ugyanakkor sokkal gazdaságosabb a fenntartása. Csodálatos és megbízható autók ezek, sikertörténet lesz.”- tette hozzá Ormos István, a Duna Autó Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: www.autonavigator.hu