0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Maguk alatt vágták a fát, de győztek

A házigazda Ipoly Erdő Zrt. királyréti erdészetének szakemberbrigádja nyerte az országos fakitermelő bajnokság regionális versenyét.

A tikkasztó hőségben sokan a hűvösben kerestek menedéket, de ezt bizony nem tehették meg a narancssárga felsőben feszítő versenyzők, a nap főszereplői. Ők a csapatok számára kijelölt területen birkóztak a különböző feladatokkal – írja a nool.hu.

Bakó András és Bakó Norbert, a honi timbersport avatott mesterei tartottak bemutatót. Előbb gondosan elemezték mindazokat a kellékeket, amelyeket az esetleges balesetek kivédésére kell viselniük. Aztán előkerült egy motoros láncfűrész és az érsekvadkerti testvérpár előadta, miként is lehet tökéletesen levágni egy fahasábszeletet.

Utána András szó szerint maga alatt is vágta a fát: a jókora fejszével hajszálpontos csapásokat mért a hasábra, és kisvártatva az ék mentén az ketté is vált.

A rendezvényen kézműves és gasztronómiai sarok is várta vendégeit. Az erdészek a röpke ebéd és a Toldi erősember-bemutató után folytatták a versengést, több összetett feladattal, amelyben a hasítás-vágás, a fűrészelés mellett villámsebesen végzett gallyazás is szerepelt. Végül a győzelmet az Ipoly Erdő Zrt. Királyréti Erdészete nyerte meg, megelőzve a kemenceieket és a Budapesti Erdőgazdaság csapatát. Hasonlóképpen bejutott az országos döntőbe a Szilágyi Csapat, a váci erdészet Csiri Team nevű brigádja, illetve az Isaszegi Favágók gárdája.

Forrás: nool.hu