0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Túl a záróvizsgán

Lezajlott a Talent Program záróvizsgája, azt megelőzően pedig megtartottuk a szezon harmadik díjugrató és díjlovagló edzőtáborát. Ebben a szezonban már új lehetőségekkel is élhettek a résztvevők a programszabályzat módosításának köszönhetően.

A lovastusa szakágat képviselő egyetlen résztvevőnk, Alasztics-Nakagami Anna Noriko egyéni díjlovagló és díjugrató képzésben részesült az általa választott Talent-edzők vezetésével, az edzések mellett a díjlovasok előadásait hallgatta, a harmadik edzőtábor során pedig az elméleti képzésbe csatlakozott a másik két szakág résztvevőihez.
A lovasok Johan Rockx, John Ledingham és Janik Attila vezetőedzők segítségével készültek fel a szombati megmérettetésre. A szülők, a regisztrált edzők és a lovasok prof. dr. Sótonyi Péter lóanatómia-előadásán és Pankár Tibor sportpszichológiai előadásán vehettek részt.

Utóbbi kapcsán fontos megjegyezni, hogy idén első alkalommal bevontuk a szülőket és a regisztrált edzőket is, tehát azokat a szereplőket, akik az egyéni fejlődést napi szinten tudják támogatni a versenyző fiatalok életében.

A díjugratóknak John Ledingham és Janik Attila tartott elméleti és gyakorlati képzést. A három szakág lovasainak Száz Petra lovaskultúra-oktató tartott játékos, ismeretterjesztő, csapatépítő foglalkozásokat. A díjugratópályát Karádi László nemzetközi pályaépítő tervezte és adta át a lovasoknak első kézből származó információkkal, hiszen a pályabejárást megelőzően a technikai feladatokat és a pálya nehézségeit személyesen ismertette a lovasokkal és edzőikkel.

Johan Rockx mellett Pachl Péter, John Ledingham mellett pedig Janik Attila és ifj. Kövy András segített és fordított a lovasoknak. A díjlovasok vizsgaprogramjait Budai Andrea bírálta.

Idén a díjugratók II-es korcsoportja nem egyéni edzéseken, hanem edzőtáborokon vett részt, sőt, a lovasoknak lehetőségük nyílt arra, hogy két lóval vegyenek részt az edzéseken.

A Talent Program szabályzatát is módosították a szervezők az elmúlt évek tapasztalatai alapján, eszerint a résztvevő lovasoknak a szezon során volt lehetőségük lovat cserélni.

A csere feltétele az edzői kar jóváhagyása és igazolt versenyeredmények voltak. A lehetőséggel hat páros élt a szezon során.

A szezont hét páros kezdte meg a díjugratók I-es korcsoportájában, hat páros teljesítette a záróvizsga feltételeit és lovagolt a minősítések megszerzése érdekében a szombati zárónapon.

A díjugrató II-es és III-as korcsoport tíz résztvevő párossal indult, ebből kilenc vett részt a záróvizsgán.

A díjlovasok tizenöt párossal indultak, közülük kilenc tett záróvizsgát; a militarysok pedig két párossal kezdték meg a szezont, közülük egy záróvizsgázott.
 

A záróvizsgára bocsátás feltételeit nem teljesített párosoknál sérülés vagy hiányzás állt a háttérben, de olyan ok is előfordult, hogy a regisztrált edző nem vett részt a programban.

Egyetlen páros, Tóth Ninetta és Plankton esetében tett kivételt az edzői kar és engedte a párost záróvizsgázni annak ellenére, hogy Nina egy sérülés miatt nem tudott részt venni az összes edzésen. Az elméleti képzésen és mindhárom edzőtáboron ettől függetlenül is részt vett, ahogy eddig is tette, hiszen a páros immáron negyedik éve a program oszlopos tagja. Teljesítményük kiemelkedő volt az elmúlt évek során, az edzői kar szorgalmukra, kitartásukra és lojalitásukra való tekintettel engedélyezte a részvételüket a záróvizsgán, ahol szép vizsgalovaglást láthattunk tőlük és Nemzeti Talent minősítéssel zártak.

 

Forrás: Pegazus