0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Bocuse d’Or: ringbe lép a magyar versenyző

Ma kezdődik a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője Torinóban, melynek első napján versenyez a Magyarországot képviselő Pohner Ádám is.

A megmérettetésen a kontinens 20 országának 1-1 szakácsa méri össze tudását, közülük tízen juthatnak tovább a 2019-es lyoni világdöntőre – írja a napi.hu. A hétfői versenynapon Magyarország mellett Lengyelország, Belgium, Izland, Németország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Svájc és az Egyesült Királyság szakácsa főz.

Pohner Ádám munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Alapítvány elnöke segíti.

A zsűrit idén Széll Tamás vezeti, aki a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban Bocuse d’Or Europe győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést szerezte meg az MTI tudósítása szerint.

A több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni:

Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant’Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet.

Újdonságnak számít, hogy a versenyzőknek egy kötelezően felhasználandó alapanyagot is adnak, amely a döntő előtti napig titkos marad. A szakácsoknak a tipikus itáliai tálalással kell felszolgálni kreációikat.

Forrás: Napi.hu