Back to top

Bocuse d'Or: ringbe lép a magyar versenyző

Ma kezdődik a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője Torinóban, melynek első napján versenyez a Magyarországot képviselő Pohner Ádám is.

A megmérettetésen a kontinens 20 országának 1-1 szakácsa méri össze tudását, közülük tízen juthatnak tovább a 2019-es lyoni világdöntőre - írja a napi.hu. A hétfői versenynapon Magyarország mellett Lengyelország, Belgium, Izland, Németország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Svájc és az Egyesült Királyság szakácsa főz.

Pohner Ádám munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Alapítvány elnöke segíti.

A zsűrit idén Széll Tamás vezeti, aki a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban Bocuse d'Or Europe győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést szerezte meg az MTI tudósítása szerint.

A több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni:

Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet.

Újdonságnak számít, hogy a versenyzőknek egy kötelezően felhasználandó alapanyagot is adnak, amely a döntő előtti napig titkos marad. A szakácsoknak a tipikus itáliai tálalással kell felszolgálni kreációikat.

Forrás: 
Napi.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Narancs- és almaültetvényből van a legtöbb Európában

Magyarországon 36,3 ezer hektáron termeltek gyümölcsöt 2017-ben, az Európai Unióban (EU) a vizsgált évben közel 1,3 millió hektár földterületet borítottak gyümölcsfák, amelyek kétharmada Spanyolországban, Olaszországban és Lengyelországban koncentrálódott - közölte az unió statisztikai hivatala (Eurostat) csütörtökön.

Történelmi siker: két magyar arany és egy ezüst a horgász VB-n!

A napokban ért véget Dél Afrikában a 2019-es Horgász Világjátékok, amelyről mind a férfi, mind pedig a női feeder csapatunk aranyéremmel térhetett haza, mellettük pedig a csónakos pergetőink is brillíroztak.

A mogyoróvaj egészséges?

Állandóan fogyókúrázó világunkban szinte minden nap felröppen a hír egy-egy ételről, hogy az nem egészséges, hízlal, és egyéb negatív hatásai vannak. Ez a híresztelés igaz a mogyoróvajra is. Hányszor halljuk: „azért olyan kövérek az amerikai gyerekek, mert sok mogyoróvajat esznek!” Ez tévhit, ugyanis a mogyoróvaj kifejezetten egészséges étel.

Miért érdemes avokádót enni minden nap?

Az avokádó egyre népszerűbb Magyarországon is. Rendkívül tápláló, tele van sok vitaminnal és ásványi anyaggal. Egészségünk megőrzésében nagy segítségünkre lehet. A belőle készített guacamole szósz pedig egyszerűen mennyei. Összefoglaljuk mindazt, amit az avokádóról tudni érdemes.

Izgalmas gasztrohétvége a Balatonnál

A nagy sikerű 2018-as debütálást követően idén is megrendezésre kerül a Furmint Napok Köveskálon! Furmintra hangolt menüsor, érdekes szakmai előadások, beszélgetések és az ország legizgalmasabb Furmintjai várnak minden kedves érdeklődőt a gasztrofaluként elhíresült balatoni településen.

Zöldség-gyümölcsfogyasztással a piaci válság ellen

Termelési válsággal néz szembe Európa, ha nem tesz valamit a közeljövőben a zöldség- és gyümölcsfogyasztás föllendítése érdekében. Az Európai Frisstermék Szövetség, a Freshfel arra figyelmeztet, hogy az elhúzódó orosz embargó és más piaci nehézségek, valamint klímaváltozás és a küszöbön álló Brexit miatt egyre nehezebb helyzetbe kerülhet az ágazat.

Halálosan finom a gömbhal

Egyedi és különleges íze miatt – talán azért is, mert tudvalevő, hogy a fogyasztása halált is okozhat – sokan tekintik delikátesznek a fugut (gömbhal).

Így választunk éttermet

A magyarországi lakosság étterembe járási szokásait vizsgálta az ország első Gasztro Körképe.

Pálinka és párlatversenyt rendeztek Kőszegen

A pálinka az elmúlt évszázadok alatt a mindennapjaink részévé vált, hozzátartozik a magyar emberhez, a kultúránkhoz, és a magyar tájhoz is - fogalmazott V. Németh Zsolt miniszteri biztos a kőszegi Jurisics-várban rendezett III. Páratlan Párlatnapon február 3-án.

Titkok a krumplisfazékban

Impala, Desire, Red Scarlet, Hópehely, Démon, ezek lehetnének egy ügetőverseny résztvevői, amelyekre akár fogadhatnánk is, valójában ez a néhány név egy csokorra való a rengeteg krumplifajta közül.