Back to top

Húst találtak a Tesco vegetáriánus termékeiben

A brit élelmiszer-felügyet közlése szerint hússzármazékokat találtak a Tesco és a Sainsbury húsmentes és vegán termékeiben.

A brit Élelmiszer Szabványügyi Hivatal (FSA) laboratóriumi tesztjei szerint többek között disznóhúst mutattak ki a húsmentes húsgolyóban és pulykát a félkész vegán makaróniban – írja a vg.hu.

A FSA vizsgálatát megelőzte a The Daily Telegraph egyik írása, miszerint a Tesco félkész vegán makaróni termékében pulykahúst, illetve disznóhúst mutattak ki a „húsmentes” húsgolyóban.

A hivatal hangsúlyozta, továbbra is elsőbbséget kell élveznie annak, hogy a fogyasztók csak azt a terméket vásárolhassák meg, amelynek a szupermarketláncok meghirdetik. A Tesco és a Sainsbury reagált:

komolyan veszik a dolgot, mindent megtesznek a vegetáriánus vásárlók kiszolgálásáért, emiatt aggasztják őket az új eredmények és kivizsgáljak, hogy történhetett ilyesmi.

A Sainsbury azt is kijelentette, hogy a húsmentes termékeiket olyan gyárakban állítják elő, ahol szigorúan csak húsmentes termékeket készítenek el. Ezeket pedig rendszeres ellenőrzik, és eddig még semmilyen problémával nem találkoztak.

A Tesco közleményében kéri a Telegraph-ot, hogy osszák meg az általuk bevizsgáltatott termékeket és a róluk szóló eredményeket is, hogy majd a szupermarket-hálózat további vizsgálatra elküldhesse. A Telegraph beszámolója szerint 10 különböző élelmiszert küldött el egy német kormány által akkreditált élelmiszer-vizsgáló laboratóriumnak, amely nyolcféle húsra végzett el teszteléseket.

Forrás: 
vg.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Jövőre drágul a baromfi

A fogyasztók számára jó hír, hogy idén karácsonykor nem lesz drágább a az ünnepi asztalra szánt pulyka, és általában sem emelkednek a baromfihús és készítmények árai. A rossz hír, hogy 2019-től ezek a termékek drágulnak és nem is kevéssel.

Megugrott a kávé ára

A hosszútávú trend szerint folyamatosan emelkedik a kávé ára, amit egyrészt a kereslet növekedése indokol, másrészt a klímaváltozás miatti termesztési nehézségek.

Több mint 200 áruházban szervez gyűjtést az Élelmiszerbank

Több mint 200 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank péntektől vasárnapig.

Ismét a tokaji aszút ünnepelhetjük

December 10-én immár másodszor ünnepelhetjük a tokaji aszút, ami exkluzivitása révén a világ egyik legjobb édes bora. Az idei Nemzetközi Aszú Day jó alkalom arra, hogy egy klasszikus párosításával, a libamájjal kóstoljuk együtt.

Új vezére van a Coca-Cola magyarországi leányvállalatának

Kerekes Péter több mint 20 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik az FMCG iparágban, többek között a Drehernél, a Reckitt Benckisernél, a SABMiller/AB-inbevnél és az Unilevernél töltött be hazai és nemzetközi vezetői pozíciókat.

Legenda a sárgarépáról

A sárgarépa narancs színben pompázik, vagy éppen sárga a sárgarépa, de egyre kedveltebbek – főként saláta keverékekben – a fehér vagy lila sárgarépák. A hétköznapi és ünnepi konyha szerves részei, de mit is tudunk róla?

Magyar ötlet a világ 20 legígéretesebb franchise koncepciója között

A több száz jelentkező közül a miskolci Creppy franchise koncepciója is helyet kapott a világ legjobb 20 feltörekvő, innovatív franchise vállalkozása között. Jövőre magyar vállalkozásként öregbítheti Magyarország hírnevét az International Franchise Association megmérettetésén Las Vegas-ban az Egyesült Államokban.

Globális márkák a helyiek ellen

A globális márkák igyekeznek a világ minden országában megnyerni a vevőket maguknak. Sikeresen, ahogy azt a Nielsen ez irányú kutatásai mutatják: a fogyasztók néhány kategóriát kivéve általában inkább részesítenek előnyben nagy cégeket, illetve márkákat, mint kisebb belföldi piaci szereplőket.

Mit együnk az egészségünkért?

A rehabilitált élelmiszerek közé nemrégiben a tojás is felkerült, pedig fogyasztása néhány éve még nemkívánatos volt. Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője arról beszélt, ami mindannyiunk számára égető kérdés. Hogy mit is együnk az egészségünkért.

A minőségi, édes pezsgőt keressük

Mindinkább a magasabb árfekvésű, minőségi pezsgők felé fordulnak a magyar fogyasztók – mondta a Világgazdaságnak Kovács György, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója.