0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Húst találtak a Tesco vegetáriánus termékeiben

A brit élelmiszer-felügyet közlése szerint hússzármazékokat találtak a Tesco és a Sainsbury húsmentes és vegán termékeiben.

A brit Élelmiszer Szabványügyi Hivatal (FSA) laboratóriumi tesztjei szerint többek között disznóhúst mutattak ki a húsmentes húsgolyóban és pulykát a félkész vegán makaróniban – írja a vg.hu.

A FSA vizsgálatát megelőzte a The Daily Telegraph egyik írása, miszerint a Tesco félkész vegán makaróni termékében pulykahúst, illetve disznóhúst mutattak ki a „húsmentes” húsgolyóban.

A hivatal hangsúlyozta, továbbra is elsőbbséget kell élveznie annak, hogy a fogyasztók csak azt a terméket vásárolhassák meg, amelynek a szupermarketláncok meghirdetik. A Tesco és a Sainsbury reagált:

komolyan veszik a dolgot, mindent megtesznek a vegetáriánus vásárlók kiszolgálásáért, emiatt aggasztják őket az új eredmények és kivizsgáljak, hogy történhetett ilyesmi.

A Sainsbury azt is kijelentette, hogy a húsmentes termékeiket olyan gyárakban állítják elő, ahol szigorúan csak húsmentes termékeket készítenek el. Ezeket pedig rendszeres ellenőrzik, és eddig még semmilyen problémával nem találkoztak.

A Tesco közleményében kéri a Telegraph-ot, hogy osszák meg az általuk bevizsgáltatott termékeket és a róluk szóló eredményeket is, hogy majd a szupermarket-hálózat további vizsgálatra elküldhesse. A Telegraph beszámolója szerint 10 különböző élelmiszert küldött el egy német kormány által akkreditált élelmiszer-vizsgáló laboratóriumnak, amely nyolcféle húsra végzett el teszteléseket.

Forrás: vg.hu