Back to top

A baromfitartók hó végéig adhatják be az állatjóléti támogatási kérelmeiket

A tojótyúkállományok és a tenyészbaromfik után a következő tárgyévre igényelhető állatjóléti támogatások kérelmeit június 1-30. között fogadja be a kincstár. A rákövetkező hónapban a most lejáró, 2017. július 1.- 2018. június 30. közötti tárgyévre szóló kifizetési kérelmek beadására kell figyelniük a baromfisoknak, erre is egy hónapjuk lesz. Figyeljenek, le ne késsék a határidőket!

Az étkezési tojást termelő tyúkállományok és a tenyészbaromfi fajok után a következő - 2018. július 1-től a 2019. június 30-ig tartó - tárgyévre szóló állatjóléti támogatások kérelmeit június 30-ig nyújthatják be a baromfitartók a Magyar Államkincstárhoz az N0801 számú nyomtatványon.  A nyomtatványhoz a következőket kell csatolni:

- kormányhivatali igazolás a férőhelyek maximális kapacitása alapján tartható állategységről,

- A Baromfi Termék Tanács (BTT) által ellenjegyzett szakmai ellenőrzési lap,

- nagyvállalkozásoknál kormányhivatali igazolás arról, hogy az igénylő részvétele indokolt a támogatási programban.

A most lejáró, 2017. július 1.- 2018. június 30. közötti tárgyévre  szóló kifizetési kérelmeket a következő hónap 1-jétől adhatják be a baromfitartók.

Erre is egy hónap áll rendelkezésre, vagyis július 31-ig lehet beadni a kifizetési kérelmeket. Ehhez a beadványhoz az N0803 számú nyomtatványt kell használni, melyhez a következőket kell csatolni:

- eredeti állatorvosi igazolás a 2017. július 1-jén tenyésztésbe vont vagy átminősített állatlétszámról, illetve a felhasznált és bevizsgáltatott takarmányok megfeleléséről,

- termelői csoport, beszerzési és értékesítő szövetkezet, tenyésztő szervezet, vagy terméktanács által kiállított eredeti tagsági igazolás,

- kormányhivatali igazolás arról, hogy az igénylő eleget tett állategészségügyi nyilvántartási kötelezettségének, illetve betartotta az állategészségügyi és állatvédelmi szabályokat,

- a BTT által ellenjegyzett szakmai ellenőrzési lap eredeti példánya.

Az idevonatkozó jogszabályok és nyomtatványok az alábbi linkeken érhetők el:

- 38/2016. (VI. 6.) FM rendelet az állatjóléti támogatás feltételeiről

- A Magyar Államkincstár 23/2018. (IV. 16.) számú közleménye a nyomtatványokról

- N0801 számú támogatási kérelem

- N0802 számú szakmai ellenőrzési lap a támogatási kérelemhez

- N0803 számú kifizetési kérelem

- N0804 számú szakmai ellenőrzési lap a kifizetési kérelemhez

- kezelő állatorvosi igazolásminta

 

Forrás: 
Baromfi Termék Tanács

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

„Szociális csirkefarm” a tanácselnök kertjében

Először csak kicsiben, néhány közmunkással kezdődött el pár éve az a program a faluban, amely idén egy virágzó, mintegy tucat helyinek munkát adó, a környéket friss baromfi hússal ellátó vállalkozássá nőheti ki magát.

Az Európai Bizottság támogatja a BIOEAST kezdeményezést

 Az Európai Bizottság támogatásáról biztosította az agrár-élelmiszer kutatást és innovációt elősegítő BIOEAST kezdeményezést - közölte az Agrárminisztérium.

Csaknem félmilliárdos támogatással fejlesztik mezőgépgyártást a Mchale-nél

Európai uniós pályázaton csaknem félmilliárd forint támogatást nyert a mezőgazdasági gépgyártás fejlesztésére Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében a szolnoki székhelyű McHale Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft. (McHale Hungária Kft.) vezette konzorcium.

Már csak pár nap maradt az egységes kérelmek módosítására

A termelőknek június 19-ig van lehetőségük  az egységes kérelmek előzetes ellenőrzése során feltárt hibák szankciómentes javítására - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Villamosenergia-beszerzési tender – felméri az igényeket a NAK

Június 12-től június 30-ig lesz elérhető a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) portálján a tagok számára a villamosenergia-tendert megelőző on-line igényfelmérés. A NAK közös villamosenergia-beszerzéssel kapcsolatos tenderének célja, hogy a kamarai tagok számára alacsonyabb villamosenergia-árak és kedvezőbb szerződéses feltételek alakuljanak ki.

Harcias kakasok

Amióta a világ világ, a baromfiudvar elképzelhetetlen kakasok nélkül. Mondhatni, a kakaskukorékolás elválaszthatatlan része a vidéki életérzésnek. Ennek azonban árnyoldalai is vannak. Napjainkban a kakastartás leginkább azért okozhat gondot, mert egy-egy szomszéd nem hajlandó tűrni a hajnali kakaskukorékolást.

Utrechtben az állattenyésztés jövője: intelligens ólaktól az okos ketrecig

Hamarosan nyit a világ egyik legjelentősebb állattenyésztési szakkiállítása, a VIV Europe. A hollandiai Utrechtben rendezett esemény a digitális gazdálkodás, a smart farming újdonságaira koncentrál, amire sokan még csak legyintenek a kelet-európai gazdák közül, pedig az ész és erő itt kéz a kézben jár – figyelmeztetnek a világ leghatékonyabb mezőgazdaságának megteremtői, a hollandok.

Az Agrárminisztérium továbbra is kiáll a halászati ágazat mellett

Nagy István agrárminiszter a kicsi, de fontos halászati ágazattal jó kapcsolatokat ápol, amelyet tovább szeretne erősíteni. A Magyar Mezőgazdaságban megjelenő Halászati Lapoknak adott interjújában kitért többek között a vízgazdálkodást, a Szigetköz természetes halállományának utánpótlását, a vízterek rehabilitációját, és a Magyar Minőségi Hal tanúsító védjegyet érintő kérdésekre is.

Egységes kérelem: pontosít vagy módosít? Nem mindegy!

Az egységes kérelem módosítására csak június 11-ig van lehetőség, ezt követően már csak pontosítható a kérelem. A két fogalom közötti különbségeket foglalta össze a NAK.

A támogatást kérő gazdák hatodánál talált hibákat a kincstár

Előzetes ellenőrzéssel segíti a Magyar Államkincstár az egységes kérelmet benyújtott gazdálkodókat, és megkezdődött a hibákról értesítő végzések kiküldése is.