Back to top

Nemzetközi mezőnyben mérettek meg a magyar sörök

Átadták a gyulai Kézműves Sörfesztivál apropóján meghirdetett Central European Beer Awards 2018 sörverseny díjait hétvégén a békési fürdővárosban.

Ladislav Kovacs, a verseny igazgatója szerint nagyon sok nagyon jó minőségű sör érkezett a megméretésre. Elmondta, hogy az italokat kompletten bírálták az illat, az íz, az összbenyomás és egyéb szempontok alapján egy korszerű, számítógépes program felhasználásával, egy amerikai rendszer szerint. A versenyzők részletes visszajelzést kapnak a zsűritől a söreikről.

A díjakat két kategóriában osztották ki, a házi amatőr sörfőzők versenyének grand champion díját Bába Ákos Kraken söre érdemelte ki. A kisüzemi kézműves sörfőzdék kategóriájában a fődíjat a győrújbaráti Vaskakas és Társa Kft. American Hop Dog söre kapta - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A versenyre 167 mintát neveztek be, Magyarország mellett Ausztriából, Belgiumból, Szlovéniából, Szerbiából, Csehországból és Szlovákiából.

A házi amatőr sörfőzők versenyén kilenc bronz, két ezüst, négy arany és négy champion díjat osztott ki a nemzetközi szakmai zsűri. A kisüzemi kézműves sörfőzők kategóriájában hat bronz, tíz ezüst, nyolc arany és hat champion díj talált gazdára a különdíjak mellett. Utóbbi kategóriában számos szlovák, cseh és lengyel főzde is díjazott lett – közölték a szervezők.

Forrás: 
MTI

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Megjelent a szakközépiskolai, szakgimnáziumi országos versenyek kiírása

Az Agrárminisztérium meghirdette a hatáskörébe tartozó Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek (OSZTV), illetve Szakma Kiváló Tanulója Versenyek (SZKTV) kiírásait. Az OSZTV elődöntőire december 14-ig kell jelentkezni, az SZKTV elődöntőire pedig 2019. január 11-ig. Mindkét esetben csak iskoláktól fogad el jelentkezést az agrárkamara, a diákok az iskolájuk igazgatóinál jelentkezhetnek. Az iskolákon múlik, hogy az országos elődöntők előtt szerveznek-e önálló válogatóversenyeket. Mindkét versenyen díjtalan a részvétel.

Gyengébb? Nem! Női borászok mutatkoztak be Székesfehérváron

Huszonegy borászat az ország minden tájáról, egy tokaji pálinkaház és egy fehérvári sörfőző – ezek termékeit ízlelhették meg szombaton az érdeklődők a Székesfehérváron szervezett sétáló kóstolón. Különleges, hogy ezúttal kifejezetten a nők mutatkoztak be a közönségnek.

A fekete járdoványtól a kékfrankoson át a borsmentáig

Régi, újra felfedezett és új nemesítésű magyar szőlőfajtákból készült borokat is kóstolhattak a résztvevők az ismertebb nedűk mellett szombaton, Magyar Borok Mustráján Keszthelyen a Balaton Színházban.

Megméretett piros aranyunk

Nem egymást kell kiütnie a versenyből a szegedi és a kalocsai paprikának. Inkább az olcsó importtal és a tájékozatlansággal kell megküzdeniük a minőségi fűszereknek. A szegedi paprika ellenfele a rossz minőségű import mellett a tájékoztatás hiánya. Mindez akár lehetne az évek óta Szatymazon megszervezett fűszerpaprika – és bor – verseny mottója is.

Mától lehet szavazni „Az Év Tanyája 2018” közönségdíjának jelöltjeire

Az Agrárminisztérium idén másodjára hirdette meg "Az Év Tanyája" díjat.

Virtuóz módon költöttek el kétszázmilliót az egyetemisták

Az egy hónapos selejtező után végre elérkezett az Agrovirtus döntője: az agrárhallgatókból álló nyolc csapatnak négy órája volt virtuális gazdaságuk fejlesztéseinek tökéletesítésére. A versengést szakmai programokkal színesítették a szervezők.

Földbe kerültek az első komlótövek Kastélyosdombón

Több mint két évtized után újra termelnek hazánkban komlót. A sör egyik ízesítő anyagaként szolgáló növény nagyüzemi termesztését Kastélyosdombón kezdték el.

Rejtő Jenő nyomában

Aranyszínű lager, trópusi gyümölcsbomba, banános illatú bajor búza, mindezt a Krúzer Söröző kínálatában. A Krúzer létrejöttét Rejtő Jenő ihlette, aki sokat tevékenykedett a kerületben, barátaival gyakori látogatója volt a VII. kerület vendéglátóhelyeinek.

Először rendeztek feeder csapatbajnokságot Nógrádban

Pár napja rendezték meg első ízben a Nógrád megyei feeder csapatbajnokságot. A helyszín a ludányhalászi sóderbányató volt. A versenyen tizenkét megyei horgászegyesület három-három fős csapata vett részt.

Főpróba a luxembourgi gasztrovébére

Kedden Szentesen, szerdán Szabadkán mutatta be világbajnoki versenymunkáit a Békés Megyei Culinary Team. A luxembourgi gasztrovébét november 24-28. között rendezik meg. Ez már a hatodik nagy világversenye lesz a gárdának, eddig mindig éremmel tértek haza, most is ezt tűzték ki célként.