0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Vendégségben a Pörbölyi Titánnál

Gemenc déli területén különleges teremtmény várja a bakancsos turistákat és az erdei iskolából érkező gyerekeket: egy 100 éves óriás, Magyarország legnagyobb kerületű fája. A Móricz-Duna partján álló csomoros fekete nyár alig három kilométerre található a Pörbölyi Pihenőháztól, és mindenképpen megérdemel egy hatalmas ölelést.

A Gemenc Zrt. két jól felszerelt szálláshellyel is várja azokat a kirándulókat, akik a különleges ártéri erdő déli részét kívánják felfedezni. A Pörbölyi Pihenőház Baja szomszédságában, de a Duna másik oldalán, a hullámtéri erdőben áll. A 10 fő elszállásolására alkalmas épületben négy fürdőszobás szoba található. A pihenőház könnyen megközelíthető, kutyabarát és számos erdei program kiváló kiindulópontja.

A pörbölyi Ökoturisztikai Központon belül működő Gemenc Erdészeti Erdei Iskola a 2016-os teljes körű felújítása óta már nemcsak az iskolai osztályokat, hanem a családokat és az egyéni bakancsos turistákat is korszerű és minőségi környezetben várja. Az iskolaépületben 11 különböző méretű, elosztású és felszereltségű szobát alakítottak ki. Sőt, a földszinten egy kétágyas, fürdőszobás akadálymentesített szoba is található, hozzájárulva ahhoz, hogy a mozgáskorlátozottak is megismerhessék, felfedezhessék a környék páratlan növény- és állatvilágát, a „Gemenc kincsei” interaktív kiállítást, valamint a Gemenci Erdei Vasút segítségével a turisztikai látványosságokat is.

Mindkét szálláshely ideális kiindulópontja a gyalogos, kerékpáros, lovas és vízi programoknak, az aktív kikapcsolódást pedig a házias jellegű vendéglátás teszi még felejthetetlenebbé.

Elérhetőségek:

Pörbölyi Pihenőház
Cím: 6500 Baja, V. kerület Tanya 91.
E-mail: pihenohazak@gemenczrt.hu
Telefon: +36 (30) 945-0522

Gemenc Erdészeti Erdei Iskola
Cím: 7442 Pörböly, Bajai út 100.
E-mail: erdiskola@gemenczrt.hu
Telefon: +36 (74) 491-483, +36 (30) 243-4613

Forrás: A Mi Erdőnk