0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Gépszemle bemutatót tartottak aratás előtt a gazdáknak

Gyakorlati aratási gépszemlét tartottak Tolnán, az Aranykalász Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Szövetkezet Fácánkerti úton lévő gépműhelyében. Nem csak a gépeknek, de a gépek papírjainak is rendben kell lenniük, illetve tűzoltó készüléknek is lennie kell minden gazdánál aratás idején.

A rendezvényt a megyei agrárkamara szervezte. Vendégh Edit, a kamara elnöke a teol.hu írása szerint elmondta, első alkalommal tartottak gyakorlati gépszemle bemutatót, eddig ugyanis elméletben vették át a gazdákkal, így aratás környékén, hogy mi is a teendő, ha a betakarításban részt vevő mezőgazdasági járművek alkalmasságát vizsgálja a hatóság. Hétfőn Pakson volt, majd június 14-én, csütörtökön Dalmandon lesz hasonló gyakorlati bemutató a mezőgazdasági zrt-hez tartozó gépműhely és szárítóüzem udvarán, délelőtt 9 órakor.

A gépszemléhez kapcsolódó ellenőrzést minden helyszínen a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai tartották. Pakson 20, Szekszárdon több mint 30 gazdálkodó nézte végig a bemutatót.

Az előadó arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak a gépeknek, de a gépek papírjainak is rendben kell lenniük, illetve tűzoltó készüléknek is lennie kell minden gazdánál aratás idején.

Forrás: teol.hu