0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Lövészverseny erdész módra

Az erdészek munkája nagyon sokrétű tevékenységet foglal magába. Az erdőállomány ápolása, védelme, az értékes erdővagyon fakitermeléssel való hasznosítása, utak, átereszek karbantartása, turistautak fenntartása, erdei házak, kisvasutak üzemeltetése is mind-mind az erdészek feladata.

Természetesen az erdő vadállományával való gazdálkodás, azaz a vadgazdálkodás is szerves részét képezi a kollégák munkájának. Ahhoz viszont, hogy a vadlétszámot megfelelő szinten tudjuk tartani, fontos, hogy az erdész, egyben vadász szakemberek megfelelő készséggel rendelkezzenek a vadászathoz is.

Ebben segítséget nyújt az EGERERDŐ Zrt. kollégái részére szervezett lövészverseny, amin a cég közel összes fegyverforgatója részt vett. A csapatok forgószínpad szerűen járták végig a versenypályát, ami több részből tevődött össze.

A koronglövészeten sörétes fegyvert ragadtak, és 3 pályán összesen 25 repülő agyaggalambra adtak le lövést. A kispuska lövészeten egy álló őz és egy ülő róka alakra kellett leadni 5-5 lövést, szabadkézből és lőbot használatával.

Több olyan kolléga is van az EGERERDŐ Zrt.-nél, akik országos lövészversenyen is rendszeresen szerepelnek, így – a sportszerűség kedvéért – ők az egyéni versenyben nem indultak.

A gördülékenyen lezajló megmérettetés már kora délután véget ért a füzesabonyi lőtéren, melynek egyéni és csapat győztesét is kihirdették a pontok összesítése után. Az egyéni versenyben Tiffinger Tamás nyerte el az első helyezést és második lett Matalik Attila a Mátrafüredi Erdészet erdész-vadászai, harmadik díjat Somay Gergely parádfürdői erdészetvezető szerezte meg.

Csapatban győzedelmeskedett a Felsőtárkányi Erdészet, így ők ebben az évben duplán diadalmaskodtak, hiszen az erdészversenyt is a felsőtárkányi kollektíva nyerte meg. Második lett Szilvásvárad csapata, akiket a dobogón a Parádfürdői Erdészet követett.

Az eredményhirdetésen az erdészverseny díjazottjai is megkapták a jól megérdemelt nyereményt, akik már jövő héten folytathatják a versengést az országos Év Erdésze versenyen. Jó felkészülést, kitartást kívánunk nekik!

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény